Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11227

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών που αφορά όλο το λαό

ΣΕΛ.  15

Στις εκλογές αδύναμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και πανίσχυρο ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Είμαστε βέβαιοι, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές και θα γίνουν γρήγορα, ότι ο λαός δε θα διαλέξει το δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας. Με την ψήφο του πρέπει να οδηγήσει σε πολιτική αυτοκτονία το σύστημα

Οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν μια άμεση λύση. Να μετατραπεί σε δυνατότητα του λαού να αποτρέψει τα χειρότερα, που προδιαγεγραμμένα έρχονται, να μπορέσει ο λαός σε κάποια στιγμή να είναι πράγματι νικητής. Αυτή η ρεαλιστική αγωνιστική λύση είναι να αποδυναμώσει ο λαός όσο γίνεται περισσότερο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ με χιλιάδες εργατικές και νεανικές ψήφους. Καμιά κυβέρνηση από τις εκλογές ούτε θέλει, ούτε μπορεί, ούτε θα τολμήσει να συγκρουστεί με την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στις κυβερνήσεις που προβάλλουν τα άλλα κόμματα, αντιπαραθέτουμε το ΚΚΕ, μπροστάρη στην αναγέννηση του κινήματος για τους καινούριους αγώνες και αντιπαραθέτουμε πρόταση εξουσίας που έχει ένα όνομα: Εργατική λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  7  -  9

Eurokinissi

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απαίτησαν το μόχθο που τους λήστεψαν από το «κούρεμα»

Δυναμική συγκέντρωση στην Τράπεζα της Ελλάδας ενάντια στην καταλήστευση των αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, φορέων κοινωνικής πολιτικής, μέσω του «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων που διέθεταν, διοργάνωσε χτες το πρωί το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17

Οι «σύμμαχοι»

Με ωμό τρόπο, το ΔΝΤ παρεμβαίνει προεκλογικά για να ενισχύσει τον ωμό εκβιασμό του κεφαλαίου στο λαό για υπερψήφιση των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου σε συνέντευξη στην Ουάσιγκτον είπε: «Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί», δηλαδή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίστηκαν και των νέων ακόμη πιο βάρβαρων που έρχονται μετά τις εκλογές. Και συνέχισε: «Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να προχωρήσουν και να επιτύχουν αυτούς τους στόχους». Τώρα κάποιοι δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί θα μιλήσουν ξανά για έξωθεν επεμβάσεις, όταν οι ίδιοι δεν αμφισβητούν την κυριαρχία του κεφαλαίου σε Ελλάδα και ΕΕ. Εμείς δεν το εκλαμβάνουμε αυτό απλά σαν μια εξωτερική επέμβαση στο λαό. Ετσι κάνουν οι σύμμαχοι, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ. Παρεμβαίνουν για να στηρίξουν όχι στενά τα συμφέροντα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης στην Ελλάδα. Στη βιομηχανία, στη ναυτιλία, στις τράπεζες, στο εμπόριο, στην αγροτική παραγωγή. Είναι και συμπεριφέρονται ως σύμμαχοι της Ελλάδας του κεφαλαίου. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει μία και μοναδική συμμαχία: Τη συμμαχία που ενώνει τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα - ανεξάρτητα με ποιες εργασιακές σχέσεις δουλεύουν - με τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών.



ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τέρμα στο «σκλαβοπάζαρο» της πρακτικής άσκησης

ΣΕΛ.  16
ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Κλιμάκωση της φορολογικής επίθεσης

ΣΕΛ.  3
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Εστειλαν μήνυμα αντίστασης

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Μπλοκάρουμε την αξιολόγηση»

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ζυμώνουν συγκυβέρνηση για να τσακίσουν το λαό

ΣΕΛ.  6
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Από την εντατικοποίηση η έκρηξη

Η εργοδοσία επέβαλε 12ωρη δουλειά στο Βελεστίνο, για να σπάσει την απεργία στον Ασπρόπυργο. Την Τρίτη, η συγκέντρωση που οργανώνει στο Βόλο το κλαδικό συνδικάτο.


ΣΕΛ.  32
ΠΑΣΕΒΕ
Αγώνας για τα βιβλιάρια ασθενείας

ΣΕΛ.  21
Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί

ΣΕΛ.  11
ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ
Στον Καιάδα του ανταγωνισμού

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ