Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανυπολόγιστες επιπτώσεις

Κάθε διαφημιζόμενη αλλαγή και αναδιάρθρωση, όπως λένε, στο δημόσιο τομέα, ισοδυναμεί με νέες επώδυνες επιπτώσεις για το βιωτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων. Ανεξάρτητα από τη μορφή που επιλέγεται και την προπαγάνδα που συνοδεύουν τις αντιδραστικές ρυθμίσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για τη διαχείριση της κρίσης και τη στήριξη της εξουσίας του κεφαλαίου συνολικά, ένα προς ένα τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι μέτρα που για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά σημαίνουν οικονομική πτώχευση και κοινωνική εξαθλίωση.

Οποιος φαντάζεται ότι υπάρχει η παραμικρή υπερβολή, ας το ξανασκεφτεί. Ειδικά τώρα, που βρισκόμαστε σε τροχιά εκλογών. Τα μέτρα που πάρθηκαν στον τομέα της Υγείας είναι αποκαλυπτικά. Μίλησαν για «υπηρεσίες Υγείας με ποιότητα και αξιοπρέπεια για τον πολίτη», αλλά από την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων οι ενδιαφερόμενοι χρεώθηκαν με εισιτήριο για τα κρατικά νοσοκομεία, έμειναν χωρίς τον κατάλληλο γιατρό, χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και εντελώς απροστάτευτοι απέναντι σε ένα σύστημα που για να καλύψεις έγκαιρα τις ανάγκες σου πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου πολύ περισσότερα σε σχέση με το πριν, ενώ τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων τινάχτηκαν στον αέρα.

Είπαν για αναδιάρθρωση των κρατικών δαπανών, ή για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Οργανισμών που θα αποφέρουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια, αποσιωπώντας ότι αυτό σημαίνει μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, και όχι μόνο. Σχεδόν όλοι οι Οργανισμοί που καταργήθηκαν έχουν σχέση με την Πρόνοια. Οι ελλείψεις κονδυλίων αποδεικνύεται ήδη μάστιγα για χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες που τα παιδιά τους αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς. Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στην πραγματικότητα ανατρέπει το σχεδιασμό δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων να αποκτήσουν δικό τους σπίτι. Η εξαφάνιση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων. Η κατάργηση της Πολεοδομίας από τους δήμους και η παραχώρηση της αδειοδότησης τουριστικών εγκαταστάσεων στον ΕΟΤ θα επιφέρουν ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στις παραλίες, στο πράσινο.

Την ίδια στιγμή, αυτή η περιβόητη «περιστολή δαπανών» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κοκτέιλ μιας απίστευτης επίθεσης στα εισοδήματα των εργαζομένων. Τα επιτελεία των κυβερνώντων, αυτά τα άθλια στηρίγματα της εξουσίας του κεφαλαίου, έχουν ήδη δρομολογήσει μέτρα όπως, για παράδειγμα, τη φορολόγηση των εισοδημάτων των εργαζομένων από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που είχαν τα εργατικά νοικοκυριά, για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να καλύψουν τις δαπάνες Υγείας, να πληρώσουν τόκους για πρώτη κατοικία. Ακόμα, καταργούν σειρά επιδομάτων που επί δεκαετίες έπαιρναν οι εργαζόμενοι και συνέβαλαν αισθητά στη λεγόμενη αναπαραγωγή της εργατικής τους δύναμης.

Οι εκλογές είναι ήδη πολύ κοντά. Οι ευθύνες του καθενός μας τεράστιες. Ειδικά αυτήν τη φορά, κανείς δε δικαιούται να επικαλεστεί άγνοια και παραπληροφόρηση. Οι προτάσεις του κάθε κόμματος, όλων των κομμάτων, βρίσκονται στο τραπέζι. Στον καθένας μας μένει να αναμετρηθεί με τη συνείδησή του και να δώσει απαντήσεις, που να ταιριάζουν με τα συμφέροντα του λαού. Οι κάλπες πρέπει να βγάλουν αδύναμα τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναδείξουν και μέσα από τις κάλπες ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, που θα συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά στους αγώνες του λαού για παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, στην κατεύθυνση της ανατροπής κάθε αντιδραστικής πολιτικής και της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ