Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Καταγγέλλει την απόπειρα απαγόρευσης διαδηλώσεων

Την κυβέρνηση που επιχειρεί να υλοποιήσει, για άλλη μια φορά, τις εντολές των μονοπωλίων (και χρησιμοποιεί ως «λαγό» τον δήμαρχο της Αθήνας) για την απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων, προκειμένου ανεμπόδιστα να εφαρμοστεί η αντεργατική και βάρβαρη πολιτική τους, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ανάμεσα σε άλλα τονίζει: «Η κυβέρνηση, αφού τσάκισε τα λαϊκά εισοδήματα, προκαλώντας πρωτοφανή φτώχεια και αφάνισε έτσι τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε όφελος του μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, τώρα επιδιώκει να μετατοπίσει τις ευθύνες της αυτές στο δήθεν κλείσιμο του κέντρου από τις διαδηλώσεις. Ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η υποκρισία κυβέρνησης, δημοτικής αρχής, και άλλων παρατρεχάμενων, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Τα μαγαζιά που κλείνουν στην περιφέρεια της Αθήνας, στην επαρχία, στα νησιά κ.α, "πλήττονται" από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα;».

Ακόμα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των αγώνων της εργατικής τάξης, του λαού, που μέσα από αυτούς πάλεψαν, προάσπισαν, κατάφεραν να αποκρούουν αντεργατικές πολιτικές και να κατακτούν δικαιώματα. Καλεί τους συνταξιούχους να ακυρώσουν στην πράξη όποια προσπάθεια γίνει για την περιστολή των εργατικών λαϊκών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ