Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Στηρίζει τους άξονες της στρατηγικής του κεφαλαίου

Παρέμβαση του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προωθεί και στηρίζει τους άξονες της προσχεδιασμένης και αποφασισμένης στρατηγικής, που υλοποιείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και εξυπηρετεί την εξουσία του κεφαλαίου. Και σε συνθήκες βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης που επιταχύνεται και κορυφώνεται η αντεργατική επιδρομή διαρκείας σε όποια δικαιώματα είχαν απομείνει, σε αγαστή συμφωνία με την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ απαντά με τα «περίφημα» προγράμματα αναδιανομής της φτώχειας και εξευτελιστικούς μισθούς - επιδόματα των 300 και των 500 ευρώ, τάζοντας μια θέση εργασίας των δύο ή των 5 μηνών.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος, μιλώντας χτες στην ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τον απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφέρειας για το 2011.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι «καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφόσον το κουμάντο το έχει η εξουσία των μονοπωλίων».

Σημείωσε ότι το σύνολο των αποφάσεων της ΠΚΜ - ανεξάρτητα από προθέσεις - διευκολύνει και ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε τομείς, τη λογική της ανταποδοτικότητας, της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης υπηρεσιών και έργων, της ανατροπής και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Και πρόσθεσε: «Η δικιά μας αντίληψη, η αντίληψη του ΚΚΕ για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό - περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει τη βάση της στο λαϊκό δρόμο ανάπτυξης που θεμελιώνεται στην εργατική - λαϊκή εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στη βάση αυτής της αντίληψης, προβάλλουμε και διεκδικούμε πλαίσιο άμεσων στόχων πάλης σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, που απαντούν στις αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας.

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα, για να έρθει πιο κοντά η ώρα της ανατροπής, η ώρα της λαϊκής νίκης.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες και τους Δήμους, θα συμβάλουν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στην παρεμπόδιση της αντιλαϊκής λαίλαπας, στη δημιουργία πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που ενώνει την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, που θα θέλει και θα μπορεί να νικήσει, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγει και την εξουσία για τον εαυτό της.

Λύση υπάρχει! Διαγραφή του χρέους - Εξοδος από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ