Παρασκευή 6 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Καταγγέλλουν δήμο - κυβέρνηση για καταστολή και ψηφοθηρία

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ, παίζοντας παράλληλα το προεκλογικό παιχνίδι των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις ψηφοθηρικές εξαγγελίες τους για το κέντρο, κατήγγειλε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Η πρόταση νόμου της δημοτικής αρχής βάζει κυριολεκτικά στο γύψο και απαγορεύει τις κινητοποιήσεις στο κέντρο, ανοίγοντας νέους δρόμους καταστολής και αυταρχισμού», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η υπόθεση των απαγορεύσεων ξεκίνησε ήδη από τις 25 Μάρτη, οπότε η δημοτική αρχή απαγόρευσε να παρελάσει η φιλαρμονική του δήμου, φοβούμενη κάποια συμβολική διαμαρτυρία της απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και όσων συμφωνούν μαζί της. Κινείστε μαζί με τη συγκυβέρνηση στη λογική του ό,τι μας ενοχλεί, ό,τι εκφράζει μιαν αντίθεση το απαγορεύουμε, στήνουμε θεσμικό πλαίσιο για να το βάλουμε σε καλούπια με όρους και προϋποθέσεις για να διαδηλώσει κανείς στο κέντρο, ώστε αυτή η αντεργατική λαίλαπα που θα έχει συνέχεια να περάσει με όξυνση καταστολής και αυταρχισμού».

Ακολούθως ο Ν. Σοφιανός στηλίτευσε ως προεκλογικές τις κινήσεις και δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του δημάρχου Γ. Καμίνη για το κέντρο: «Τις υγειονομικές βόμβες, τα κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών, τους μεσάζοντες που νοικιάζουν σπίτια σε μετανάστες, όλα ξαφνικά ένα μήνα πριν τις εκλογές τα θυμηθήκατε; Και ψάχνετε να βρείτε τώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να στοιβάξετε μετανάστες, τάχα ως λύση...». Ζήτησε επισταμένα να γίνει εκτεταμένη συζήτηση γι' αυτό το θέμα.

Παράλληλα, ο Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε το δήμαρχο που με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης Κακλαμάνη πρότεινε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 77χρονου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα: «Χτες (σ.σ.: προχτές) το βράδυ, όσοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να τιμήσουν αυτόν τον άνθρωπο που με βάση τα γραπτά του οδηγήθηκε στην αυτοκτονία από την πολιτική που υλοποιείται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, δέχτηκαν χημικά, γκλομπ, γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ, στη λογική αδειάστε μας το χώρο. Προπομπός ήταν ακριβώς τα περί απαγορεύσεων κινητοποιήσεων στο κέντρο που προωθεί η δημοτική αρχή. Και τώρα έρχεστε να ξεπλύνετε ευθύνες με ενός λεπτού σιγή. Αυτό είναι υποκρισία αν δεν συνοδεύεται από καταγγελία της πολιτικής που οδήγησε αυτόν τον άνθρωπο, που οδηγεί και πολλούς άλλους (δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος ο οποίος επέλεξε την πλατεία Συντάγματος γιατί εκεί διαδήλωνε) στην απελπισία, στην αυτοκτονία, στα σκουπίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ