Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα ενάντια στην «αξιολόγηση»

Στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια η προσυγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Αγωνιστικό σάλπισμα για να μην περάσει η «αξιολόγηση των απολύσεων και της σφαγής» των εκπαιδευτικών σημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, η οποία προβλέπει ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση θα εκδοθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς σε προσυγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, για να ακολουθήσει συγκέντρωση στη Βουλή.

«Τον Ιούνιο, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα της φοροληστείας, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, θα κατατεθεί και η αξιολόγηση των απολύσεων και της σφαγής. Είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε ενσωματωθεί με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και με την τροπολογία αυτή, δεσμεύονται απέναντι στο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την τρόικα να υλοποιήσουν, μετά τις εκλογές, από κοινού, τον στόχο των 15 χιλιάδων απολύσεων μέχρι το τέλος του 2012», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ενημερώνοντας τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τη στάση των άλλων δυνάμεων απέναντι σε αυτό το θέμα, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπου το ΠΑΜΕ «απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας, την κήρυξη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 5/4 και τη διοργάνωση συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή. Κατέθεσε σχετική πρόταση που απορρίφθηκε από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Αναλυτικά «ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ τάχθηκαν για μια ακόμα φορά υπέρ της αξιολόγησης, "αρκεί να μη συνδέεται με το μισθό και με απολύσεις". Σπέρνουν αυταπάτες για μια άλλη, δήθεν "καλή" αξιολόγηση, "ευνοϊκότερη" από αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπάλληλων. Καλλιεργούν επικίνδυνες, διασπαστικές απόψεις!

Η ΔΑΚΕ, στη βάση αυτή, υπερασπίστηκε την ανάγκη κατάθεσης τροπολογίας, που να εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς από τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους και να δίνει εύλογο χρόνο για διάλογο με το υπουργείο! Δηλαδή, ουσιαστικά στήριξε την τροπολογία Μπαμπινιώτη! Αποκαλυπτική για μια ακόμα φορά ήταν η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (...) ουσιαστικά υποστήριξε την τροπολογία με το σκεπτικό ότι μεταθέτει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τρεις-τέσσερις μήνες αργότερα, και ότι τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους! Δηλαδή, ζήτω το "διαίρει και βασίλευε"! Ζήτησε και αυτός διαπραγμάτευση με το υπουργείο αλλά όχι μέσα στο καλοκαίρι»...

Τελικά, κάτω από την πίεση των ίδιων των εξελίξεων, αλλά και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ και Συνεργασία) αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ