Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κλιμακώνονται οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Αριστοτέλειο!

Νέες κλήσεις σε απολογία για τις κινητοποιήσεις των συλλογικών οργάνων ενάντια στις εκλογές για συμβούλιο διοίκησης

Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης

Motion Team

Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης
Κλιμακώνονται οι διώξεις σε βάρος πανεπιστημιακών και εργαζομένων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης. Τις τελευταίες μέρες έχουν κληθεί σε απολογία 6 πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι για την μαζική και μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στις 15 Φλεβάρη, ημέρα της πρώτης απόπειρας διεξαγωγής των εκλογών. Τότε, κάτω από δυναμική κινητοποίηση διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών, η εφορευτική επιτροπή αναγκάστηκε να ανακοινώσει την αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών.

Σε απολογία έχουν κληθεί τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ Γ. Κρεστενίτης και Ν. Νικολάου, οι καθηγητές Γ. Τσιλιγκιρίδης, Ρ. Καλφακάκου και Α. Μπένος, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Γ. Κουρμούλης.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή τις αντιδράσεις καθηγητών υποψηφίων για το Συμβούλιο Διοίκησης, μελών της εφορευτικής επιτροπής κλπ., που χαρακτήρισαν «βίαιη» τη μαζική κινητοποίηση, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για το αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα παράνομης βίας και διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης.

Εχει προηγηθεί ήδη δίωξη σε βάρος εκλεγμένων μελών του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του ιδρύματος και του Προέδρου του ΔΣ του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «παράνομη βία», «παράνομη κατακράτηση», «υπεξαγωγή εγγράφων», με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε στις 8 Φλεβάρη και η οποία οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών.

Με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του ΕΣΔΕΠ σημειώνει ότι «η επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών συνοδεύεται από τον εκφοβισμό και την καταστολή. Αυτή είναι η "δημοκρατία" της αγοράς που ευαγγελίζονται οι υποστηρικτές του νέου νόμου. Στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο δεν έχουν θέση το άσυλο, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι συλλογικές διεκδικήσεις». Τονίζει ότι «οι εισαγγελικές παρεμβάσεις αποτελούν πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη» και δηλώνει ότι «κάθε προσπάθεια να καταστείλουν το πανεπιστημιακό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα που παλεύει και αντιστέκεται, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις, θα πέσει στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ