Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Ελεγχος» αντί για λύσεις

Αντιδήμαρχος ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης συλλόγου διδασκόντων!

Το κάλεσμα που απηύθυνε στους γονείς των μαθητών ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης για παρεμβάσεις αντιμετώπισης των λειτουργικών προβλημάτων του σχολείου, έγινε αφορμή για παρέμβαση από πλευράς του Αντιδημάρχου. Αντί όμως η παρέμβαση αυτή να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ζητημάτων, στράφηκε... στο σύλλογο και τη λειτουργία του.

Ετσι, είκοσι μέρες περίπου αφού ο Σύλλογος μοίρασε ενημερωτική επιστολή στους γονείς «σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου», ο αρμόδιος για θέματα παιδείας Αντιδήμαρχος απέστειλε έγγραφα (στις 3-4-2012) στη διευθύντρια και στο σχολείο με τα οποία ζητά να σταλεί στο γραφείο του «εντός τριών ημερών» «επικυρωμένο αντίγραφο της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου», στην οποία οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να απευθυνθούν στους γονείς των μαθητών. Επίσης ζητά από τη διευθύντρια να ενημερώσει αν υπογράφει την επιστολή «διότι έχει κυκλοφορήσει ανυπόγραφη».

Οι καθηγητές του σχολείου ανέφεραν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους ότι πέρα από την καθυστέρηση στην παραλαβή των σχολικών βιβλίων, το κυλικείο του σχολείου έκλεισε λόγω άρνησης της σχολικής επιτροπής να προβεί σε ρύθμιση του ενοικίου και των οφειλών της μισθώτριας, ενώ λόγω ελλείψεων σε φύλακες έχουν γίνει δύο διαρρήξεις στο σχολείο, κλάπηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η σχολική επιτροπή δηλώνει αδυναμία να τους αντικαταστήσει λόγω της υποχρηματοδότησης κ.ά. Ο σύλλογος διδασκόντων ενημερώνει τους γονείς ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα τα έχει θέσει στους αρμόδιους φορείς: Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολική Επιτροπή, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται πως προκάλεσε «ερωτηματικά» στον Αντιδήμαρχο για το πώς αποφάσισαν οι καθηγητές να τη συντάξουν, αντί να προκαλέσει παρεμβάσεις επίλυσης των προβλημάτων και προχώρησε σε αυτή την... πρωτόγνωρη κίνηση ιδιότυπου «υπηρεσιακού ελέγχου» στα του συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ