Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ακριβαίνει 40% από το φθινόπωρο

Παραπέρα απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 270 ευρώ στο χιλιόλιτρο!

Η απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών είναι ανάμεσα στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν από τον επόμενα χειμώνα το κόμματα που συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση. Από το ερχόμενο φθινόπωρο, οι νέες ανατιμήσεις αναμένονται τουλάχιστον στο 40%, με την τιμή πώλησης να φτάνει στο 1,40 ευρώ το λίτρο από περίπου 1 ευρώ το χειμώνα που πέρασε.

Για το δυνάμωμα της φοροληστείας, σε εφαρμογή των μέτρων που ήδη έχουν συναποφασίσει με τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς, προχωρούν και τις επεξεργασίες για την εξίσωση των ειδικών φόρων ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτούς που ισχύουν για το πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, η «εξίσωση» θα επέλθει στο 80% του ειδικού φόρου για το κίνησης, σήμερα στα 412 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Στην πράξη οι ειδικοί φόροι για το πετρέλαιο των νοικοκυριών θα απογειωθούν στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο από 60 ευρώ που ίσχυε για το χειμώνα που πέρασε -αύξηση 270 ευρώ για τα 1.000 λίτρα- και έναντι 21 ευρώ για την αμέσως προηγούμενη χρονιά...

Ταυτόχρονα, το πετρέλαιο κίνησης για τα πλοία των εφοπλιστών είναι και παραμένει παντελώς αφορολόγητο, γεγονός που τροφοδοτεί με τρελά κέρδη και τα διάφορα κυκλώματα φοροδιαφυγής. Το σχέδιο για την αποτροπή του «φαινομένου» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΣΔΟΕ. Μεταξύ άλλων προβλέπονται συστήματα δορυφορικού εντοπισμού σκαφών, η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου στα πρατήρια πώλησης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ