Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Ερίζουν για τα μάτια της ... κάλπης

Ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ταξί

Με ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα που αφορούν τα ταξί ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει θέματα «απελευθέρωσης» στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών. Σημειώνουμε ότι το νομοσχέδιο έχει καταφηφίσει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι στοχεύει στη δημιουργία προνομιακών επενδυτικών πεδίων για το κεφάλαιο, αντίθετα υπέρ των ρυθμίσεων τάχθηκαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία.

Σε επιμέρους ρυθμίσεις, που κάθε άλλο παρά αλλάζουν την ουσία των κυβερνητικών προθέσεων για την παράδοση του αγαθού των μεταφορών σε μεγάλες επιχειρήσεις, προχώρησε χτες ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης. Σύμφωνα με όσα τροποποιήθηκαν, το θέμα του αριθμού των αδειών των ταξί θα καθορίζεται όχι από τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά από τα Περιφερειακά Συμβούλια. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός δήλωσε ότι «μπορώ να κάνω καταρχήν αποδεκτή τη συγκλίνουσα πρόταση μεταξύ των κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ» ώστε «το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συνενώσεις ή και να διατηρήσει κατά την κρίση του την κατάσταση ως έχει».

Αναφερόμενος στο θέμα των ταξί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής ανέφερε πως «εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε τα αιτήματα των αυτοαπασχολουμένων ιδιοκτητών ταξί. Ημασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την πολιτική και την πρότασή σας γιατί προωθείτε τη συγκέντρωση των ταξί σε λίγα χέρια, γιατί οι επιχειρήσεις θα φτάσουν να έχουν 400 και πάνω άδειες ταξί. Αυτό θα οδηγήσει στην εκδίωξη των αυτοαπασχολουμένων ιδιοκτητών ταξί».

Παράλληλα, μιλώντας συνολικά για το νομοσχέδιο σχολίασε ότι «ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχουμε μιλήσει, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για αποκλειστικά ενιαίο φορέα ενέργειας, αποκλειστικά ενιαίο φορέα τηλεπικοινωνιών, ενιαίο φορέα μεταφορών, δημόσιους και όχι σε ιδιωτικά χέρια. Εσείς δεν έχετε καμία πρόθεση, να ακολουθήσετε αυτήν την πολιτική, γιατί οι πολιτικοί σας υπηρετούν πιστά την πολιτική των μονοπωλίων, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ