Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ»: «Οι στρατιές νέων ανθρώπων εξωθημένων στο κοινωνικό περιθώριο είναι ίσως ένα από τα πιο φρικτά υποπροϊόντα της οικονομικής κρίσης. Τα άτομα αυτά αναγνωρίζονται ήδη από το 2008 στην Ευρώπη και αποκαλούνται NEETS, ακρωνύμιο του young people Not in Εmployment, Εducation or Τraining (νέοι μη απασχολούμενοι, μη εκπαιδευόμενοι, μη καταρτιζόμενοι) (...) Οι παραπάνω θλιβερές καταγραφές και παρατηρήσεις δεν έχουν αξία παρά μόνον αν αποτελούν την αφετηρία για δημιουργική σκέψη» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ: «Επιβαρύνονται τα χαμηλότερα εισοδήματα, μέχρι και 22.000 ευρώ. Ακόμη ευνοϊκότερη είναι η τάση σε σχέση με τις επιχειρήσεις, μια και καθιερώνεται κοινός φορολογικός συντελεστής 20%, με προοπτική να πέσει και στο 15%, και ταυτόχρονα μειώνεται η φορολόγηση των μερισμάτων από το 25% στο 20%» (για το νέο φορολογικό στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ: «Ο 58χρονος ήταν οικοδόμος (...) σε τρεις επιστολές που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του μετά την αυτοπυρπόλησή του έγραφε: " είμαι ένας άνθρωπος που πλήρωνε πάντα τους φόρους του. Τώρα όμως δεν αντέχω άλλο" (...) ένας άλλος οικοδόμος 17 ετών (...) αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν μπορούσε να ζήσει μια και είχε να πληρωθεί από τον Νοέμβριο» (από την Ιταλία οι καταγραφές / ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ