Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11221

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Μόνο όταν αλλάξει χέρια η εξουσία μπορεί να υπάρχει ελπίδα για το λαό

ΣΕΛ.  8   -   9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε κλοιό καταστολής κατά των μεταναστών το κέντρο της Αθήνας

ΣΕΛ.  19

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ φοροληστεύουν φτωχούς φοροαπαλλάσσουν πλούσιους

Ετοιμάζεται νέα μεγάλη αύξηση της φορολογίας στο λαό. Προκλητικές απαλλαγές στην πλουτοκρατία. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, αφού η αύξηση του φόρου είναι αντίστροφα ανάλογη με το εισόδημα. Για παράδειγμα, σε εισόδημα 16.000 ευρώ ο επιπλέον φόρος φτάνει στα 280 ευρώ. Ο συντελεστής 45% που ισχύει για εισόδημα πάνω από τα 100.000 ευρώ μειώνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Ετσι για εισόδημα 200.000 ευρώ μειώνεται ο φόρος κατά 7.920 ευρώ και για εισόδημα στα 500.000 ευρώ μειώνεται κατά 22.920 ευρώ το χρόνο! Ακόμη καταργούνται πλήρως οι φοροαπαλλαγές για κάθε δαπάνη των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.), ενώ μειώνεται σε 15% από 20% η φορολογία κερδών.


ΣΕΛ.  6

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καμιά οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς περίθαλψη, διεκδίκησαν διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και μετά από τη συγκέντρωσή τους στον «Ευαγγελισμό» πραγματοποίησαν πορεία σε παράρτημα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


ΣΕΛ.  3

Ανταγωνίζονται στη σφαγή του λαού

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαγκωνίζονται ποιο κόμμα από τα δύο είναι πιο ικανό για τη σφαγή του λαού μέσα από το φαινομενικά οξύ μεταξύ τους καβγά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί τάχα δε συνέβαλε την περίοδο που ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να σώσει τη χώρα αφού ήταν ενάντια στο μνημόνιο και ας ψήφισε τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών νόμων. Ενώ στη συγκυβέρνησή τους ήταν τάχα αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως δε θα ακολουθήσει πολιτικές ενάντια στα χαμηλά εισοδήματα λέγοντας: «Είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές, σε μέτρα δηλαδή τα οποία μειώνουν μισθούς και συντάξεις», όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ως συγκυβέρνηση τη σφαγή των κατώτατων μισθών κατά 22% και 32%, των επικουρικών συντάξεων από 10-20% και των κύριων συντάξεων 12% πάνω από τα 1.300 ευρώ, την περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 10% από τον Ιούνη, «κούρεψαν» τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, Πανεπιστημίων κλπ. και γενικά όλα τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που θα εφαρμόζονται για 30 τουλάχιστον χρόνια, ενώ έχουν ετοιμάσει για τις επόμενες κυβερνήσεις το έδαφος για νέα άγρια μέτρα. Να γιατί λέμε να τους συντρίψει ο λαός, να βγει αδύναμη κυβέρνηση με πανίσχυρο το ΚΚΕ.



ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Για την κερδοφορία κατασκευαστικών ομίλων

ΣΕΛ.  20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαγκωνισμοί για εφαρμογή του νόμου - πλαισίου

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Πρωτοβουλίες συντονισμού της πάλης

ΣΕΛ.  32
ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ - ΕΛΛΑΔΑ
Πολεμική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο

ΣΕΛ.  10
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οργανώνουν δυνάμεις για την κλιμάκωση

ΣΕΛ.  2
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Την Κυριακή η συναυλία αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  2
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
60 χρόνια από την εκτέλεσή του

ΣΕΛ.  11,    19,    31
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, απαντώντας στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης, προχωρούν σε άνοιγμα των διοδίων το Σάββατο 31 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  21
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων σε φοιτητές

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ