Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί. Διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και αντιδρούν στη μείωση των πιστώσεων για το έκτακτο προσωπικό, καθώς και στη συνολικότερη υποβάθμιση των ΤΕΙ.

Οι έκτακτοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μόλις την περασμένη Παρασκευή πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του Οκτώβρη. Η Διοίκηση του ΤΕΙ τους ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν σταδιακά και τα δεδουλευμένα των υπόλοιπων μηνών, για το χειμερινό εξάμηνο, σημείωσε όμως ότι είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα του εαρινού εξαμήνου.

Οι έκτακτοι του ΤΕΙ καταγγέλλουν ότι η παραπέρα μείωση των πιστώσεων για το Εκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό που από τα 10 εκατ. το 2009 υπολογίζεται ότι θα πέσει στα 2,7 εκατ. το 2012 θα έχει ως αποτέλεσμα να μην προσληφθεί έκτακτο προσωπικό για το χειμερινό εξάμηνο του 2012-13 και θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού τα κενά που θα δημιουργηθούν δεν προβλέπεται να καλυφθούν με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ