Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11215

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τη διαφορά για το λαό στις εκλογές θα την κάνει το ποσοστό του ΚΚE

ΣΕΛ.  8  -  9
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα απαιτείται να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  16   -   17

«Εκλεψαν νόμιμα» το 70% των αποθεματικών του ΟΕΚ

Αμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων με παρέμβαση, αύριο, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας

Motion Team

Πάνω από 70% είναι οι απώλειες των αποθεματικών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, δηλαδή χρημάτων των εργαζομένων, μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, για τη σωτηρία των καπιταλιστών της χώρας. Το «κούρεμα» έγινε μετά τις 9 Μάρτη 2012, στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων. Η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς την έγκριση του ΟΕΚ, προχώρησε στη μετατροπή των αποθεματικών σε ομόλογα ενεργώντας με βάση νόμο που της δίνει το δικαίωμα να επενδύει τα αποθεματικά σε ομόλογα. Κυβερνήσεις και τράπεζα «έκλεψαν νόμιμα» λεφτά των εργαζομένων. Αλλο ένα δείγμα της αντεργατικής πολιτικής για να ωφελείται το κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους

Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες, δυνάμεις του ΠΑΜΕ απ' το χώρο της Υγείας - Πρόνοιας μαζί με Λαϊκές Επιτροπές διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης που θέτει σε κίνδυνο την Υγεία του λαού, στο πλαίσιο των χτεσινών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  10

Ατέλειωτος πόλεμος

Η νέα δανειακή σύμβαση που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπει συνεχή αναθεώρηση και επικαιροποίηση, απ' την πλευρά της τρόικας, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Υπάρχει σαφής δέσμευση στο ότι απαγορεύεται η αναδιαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς. Ακόμα κι αν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης, ακόμα κι αν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις ή γενικότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν μπορεί η ελληνική πλευρά να αναθεωρήσει τη συνθήκη. Εάν προχωρήσει σε αναθεώρηση της συνθήκης ή αν δεν υλοποιήσει κατά γράμμα όσα λέει η συνθήκη, τότε σταματά η χρηματοδότηση. Που βεβαίως δεν πάει για το λαό, πάει για τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, το κεφάλαιο. Και όχι μόνο σταματάει, πρέπει να επιστραφούν από το ελληνικό κράτος όσα δάνεια έχει πάρει μαζί με τους τόκους. Και αν δε φτάνουν, υπάρχει το δικαίωμα της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του κράτους, δηλαδή η δημόσια ιδιοκτησία. Αυτά τα απέκρυψαν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος, αλλά και τα άλλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ., της κας Κατσέλη, του κ. Καμμένου, της κας Μπακογιάννη κ.λπ. Την ίδια ώρα που λένε καταλύθηκε η εθνική κυριαρχία, η εθνική ανεξαρτησία, το αποκρύπτουν από το λαό. Γιατί προβάλλουν ότι μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση απ' τις εκλογές ικανή να αναδιαπραγματευτεί τη συνθήκη. Να γιατί λέμε ότι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο από το να τους τσακίσουν πολιτικά, να βγει αδύναμη κυβέρνηση, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική, λαϊκή εξουσία.



«COCA COLA 3Ε»
Νεκρός εργάτης στο εργοστάσιο του Βόλου

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γη και... ήλιος» για τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  21
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Σήμερα διαδηλώνουν

ΣΕΛ.  15
ΧΙΟΣ
Συλλαλητήριο σήμερα για την ακτοπλοΐα

ΣΕΛ.  13
ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σχεδιάζουν έργα για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  32
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Το νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα

Το ΚΚΕ τονίζει ότι το νερό πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας.


ΣΕΛ.  22
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ