Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Μη μένεις έξω από τους αγώνες»

«Οχι σ' αυτά που θα γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς!» απαντά η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, καλώντας τους μαθητές να καταδικάσουν μέσα από τις συνελεύσεις τους, τα πενταμελή και τα 15μελή τους τα μέτρα που εξαθλιώνουν τη γενιά τους.

«Αποφάσισαν όλοι οι νέοι εργαζόμενοι κάτω των 25 χρονών να δουλεύουμε για 430 ευρώ. Ηδη συμμαθητές μας, παιδιά στη μαθητεία, στα ΕΠΑΛ και αλλού αναγκάζονται να δουλεύουν για μισθούς πείνας χωρίς ένσημα. Αυτή την αθλιότητα έκαναν νόμο. Με τα μέτρα αυτά πιέζουν προς τα κάτω και τους μισθούς των γονιών μας, όλων των εργαζομένων», τονίζει η Γραμματεία του ΣΑΣΑ κι εξηγεί: «Μας θέλουν φτηνούς και υποταγμένους. Σε αυτό το στόχο προσαρμόζουν το σχολείο και το πανεπιστήμιο σήμερα. Να βγάζουν φθηνούς εργάτες».

Ακόμα, σημειώνει ότι «αξιοποιούν την ανεργία, το χαμηλό βαθμό οργάνωσης, την απειρία μας. Νομίζουν ότι είμαστε νέοι και δεν θα μιλήσουμε. Να τους διαψεύσουμε!» και καλεί κάθε μαθητή: «Μη μένεις έξω από τους αγώνες. Με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν τα δικαιώματα που τώρα παίρνονται πίσω. Μπορούμε και εμείς. Τώρα που είμαστε στο σχολείο πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο της πάλης για το παρόν και το μέλλον μας. Μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους φοιτητές και το ΜΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ