Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εντείνεται η δραστηριότητα για την απεργία στις 4 Απρίλη

Αποκαλυπτική η στάση της ΠΑΣΚΕ που υποστηρίζει ότι «δε συντρέχει λόγος» να συνεδριάσουν καν οι διοικήσεις, όπως έκανε στην ΠΟΕΜ

Οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να οργανώσουν την πάλη τους
Οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και να οργανώσουν την πάλη τους
Την ώρα που εντείνεται η επίθεση στις συμβάσεις και τους μισθούς και καθίσταται απαραίτητη η οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων, με στόχο την υπεράσπιση των συλλογικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια αντίστασης των εργαζομένων.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), η οποία απάντησε αρνητικά στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για άμεση σύγκληση της ολομέλειας της διοίκησης, προκειμένου να αποφασιστεί οργανωμένη αγωνιστική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας στον κλάδο, η οποία ολοένα και εντείνεται. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ...«δε συντρέχει λόγος» να γίνει ολομέλεια, αφού η εργοδοσία δεν έχει προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης! Η πρόταση για διεξαγωγή ολομέλειας από την πλευρά των ταξικών δυνάμεων υλοποιεί την απόφαση της σύσκεψης που έγινε στην Ελευσίνα (11/3/2012), όπου και αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα.

Κι αυτό την ώρα που στην «Ελληνική Χαλυβουργία» οι εργαζόμενοι διεξάγουν εδώ και πέντε μήνες έναν σκληρό ανυποχώρητο ταξικό αγώνα ενάντια στην εργοδοτική απαίτηση για να δουλεύουν με μισθούς πείνας, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει διήμερη εκ περιτροπής εργασίας, στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων η εργοδοσία θέλει να δώσει τα δεδουλευμένα που χρωστάει σε ...μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και σε δεκάδες άλλες μικρές βιοτεχνίες του κλάδου προχωράνε με τρομοκρατία να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθού ή αύξηση ωρών εργασίας.

Εντείνεται η δραστηριότητα

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 4 Απρίλη, συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους. Στα Τρόφιμα - Ποτά, το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής προχωρά την Παρασκευή 23 Μάρτη σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του κλάδου για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας (στο ΕΚΑ, 2ος όροφος, στις 6 μ.μ.).

Απόφαση για απεργία στις 4 Απρίλη πήρε και το ΔΣ της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ). Ταυτόχρονα, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 22 Μάρτη στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) στις 6.30 μ.μ. και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΒ. Επίσης, αποφάσισε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 27 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. (Κάνιγγος 27).

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία, τις επιτροπές αγώνα να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο σε κάθε χώρο δουλειάς και μέσα από μαζικές διαδικασίες «να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε απεργία στις αρχές Απρίλη για να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς και τα μεροκάματα». Αλλες παρεμβάσεις που προετοιμάζει το Συνδικάτο, είναι:

-- Στο Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 26 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ, «ο οποίος μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για γιατρούς και φάρμακα».

-- Στο Παρακαταθηκών και Δανείων την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., «γιατί μετά το πετσόκομμα των μισθών μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη από τους τόκος των δανείων».

Αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία έχουν πάρει, επίσης, οι Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου και Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ