Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΤΣΕΛΗΣ: Σε νέα απεργία (και συνέλευση) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην αρτοποιία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (Φλεβάρης και Μάρτης) που τους χρωστάει η εργοδοσία. Εντείνοντας τις προκλήσεις η εργοδοσία σε τελευταία συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους, ξεκαθάρισε ότι μέχρι το Πάσχα, θα πάρουν μόνο το ...δώρο.

ΔΕΛΤΑ: Στην απόλυση τριών εργαζομένων προχώρησε την Παρασκευή η εργοδοσία της πολυεθνικής VIVARTIA στη ΔΕΛΤΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες. Η εργοδοσία προχωρά στην απόλυση για λόγους «περικοπής» προσωπικού, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά, καλεί το ΠΑΜΕ στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα τους 200 εργαζόμενους στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες (Λαμίας, Λέσβου - Λήμνου και Αχαϊκής), για τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε ανάκληση των αδειών λειτουργίας. Το ΠΑΜΕ τούς καλεί «να προχωρήσουν τώρα σε συνελεύσεις σε κάθε τράπεζα. Να συντονιστούν μεταξύ τους για το σχεδιασμό και την κλιμάκωση της πάλης. Να πραγματοποιήσουν άμεσα κοινή συγκέντρωση στην Αθήνα».

ΒΕΤ: Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα σωληνουργεία «BET AE» του ομίλου Στασινόπουλου, στη Χαλκίδα, με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων και την προσπάθεια μείωσης μισθών κατά 33% που ζητά η εργοδοσία. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 8 Μάρτη με τη μορφή των 3ωρων και 4ωρων στάσεων εργασίας ανά βάρδια και 24ωρων απεργιών. Την προηγούμενη Παρασκευή και χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, ενώ σήμερα προχωρούν σε γενική συνέλευση, όπου θα καθορίσουν και την παραπέρα στάση τους μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις 6 απολύσεις που έκανε η διοίκηση του ΚΤΕΛ, καθώς και την πρόθεση της διοίκησης να συνεχίσει τις απολύσεις πετώντας στο δρόμο 6 οδηγούς κάθε μήνα.

ΟΤΑ: Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής προχωρά σε κινητοποίηση στο Παρακαταθηκών και Δανείων την Πέμπτη 29 Μάρτη και ώρα 1 μ.μ., «γιατί μετά το πετσόκομμα των μισθών μας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη από τους τόκους των δανείων».

ΠΑΤΗΣΙΩΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Πατησίων οργανώνει αύριο το Σωματείο των εργαζομένων έξω από το Νοσοκομείο στις 5.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ