Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δράσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» εκφράζουν μια σειρά ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που μεταξύ άλλων τονίζουν: «Το νομοσχέδιο είναι ένα δηλητηριώδες όπλο στα χέρια του συστήματος, προκειμένου να οδηγήσει χιλιάδες νέα παιδιά στην εξάρτηση, στην υποταγή. Οι αγώνες απαγορεύονται και διώκονται, τα σχολεία δεν έχουν βιβλία, οι μαθητές υποσιτίζονται, αλλά το μόνο που επιτρέπεται είναι η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση ναρκωτικών, η ελεύθερη καλλιέργεια χασίς! Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των παιδιών του λαού. Ως εκπαιδευτικοί απαιτούμε την άμεση απόσυρση του εγκληματικού αυτού νομοσχεδίου».

Το ψήφισμα το καταθέτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και μέχρι στιγμής έχει υπερψηφιστεί από τις ΕΛΜΕ: Α' Δυτικής Αττικής, Α', Γ' και Δ' Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Επίσης, ψηφίστηκε από τους Συλλόγους Δασκάλων - Νηπιαγωγών: «Ρόζα Ιμβριώτη», «Θουκυδίδης», «Σωκράτης», «Σεφέρης», «Μακρυγιάννης», Παλαιού Φαλήρου, Σαλαμίνας.

Εκδηλώσεις φορέων

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ:

  • Τα ΔΣ της Ενωσης Γονέων Αργοστολίου και της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και ναρκω-κουλτούρα», στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 2ου - 3ουΓυμνασίου Αργοστολίου. Ομιλητής Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.
  • Το Κέντρο Πρόληψης Χίου διοργανώνει ημερίδα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στην εφηβεία (9.30 π.μ. - 2.00 μ.μ.) στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Εισηγητές: Αμαλία Ατσαλάκη, Δρ. Κλινική Ψυχολόγος στη μονάδα εφήβων/νέων ΟΚΑΝΑ «ΑΤΡΑΠΟΣ», Παναγιώτης Γεωργάκας, επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» του ΨΝΘ, Ηλίας Μιχαλαρέας, Δρ. Ψυχολογίας και Κοινωνικής Γεωγραφίας, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), Γεράσιμος Παπαναστασάτος, υπεύθυνος τμήματος έρευνας του ΚΕΘΕΑ. Συντονίζει ο Κ. Αρβανίτης, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ. Παράλληλα, το απόγευμα θα διοργανωθούν δύο συζητήσεις για εκπαιδευτικούς στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης και στο 4ο Γυμνάσιο Χίου.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ:

Το Παράρτημα Καισαριανής - Βύρωνα του ΕΣΥΝ, η Ενωση Γονέων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής διοργανώνουν εκδήλωση για τις εξελίξεις γύρω από το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών και το νομοσχέδιο «Κώδικας ναρκωτικών», στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΡΤΗ:

Η Επιτροπή Αγώνα Ε' Κοινότητας Πειραιά, μαζί με το τοπικό Παράρτημα Πειραιά του ΕΣΥΝ διοργανώνουν σύσκεψη για το νομοσχέδιο «Κώδικας ναρκωτικών», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Ε1 του ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142 - ισόγειο). Ομιλητής: Παναγιώτης Κατηφές, γραμματέας του ΕΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ