Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο νόμος θα εφαρμοστεί με νέο «διάλογο»

Με τους πρυτάνεις συναντήθηκε, χτες, ο υπουργός Γ. Μπαμπινιώτης

Για τρεις ώρες συναντήθηκε χτες με τους πρυτάνεις ο νέος υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, και μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Βεβαίως, ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί, θα εφαρμοστεί». Και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε «να υπάρξει ένας διάλογος». Σε σχετική ερώτηση για τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης, οι οποίες δεν έχουν γίνει σε κανένα πανεπιστήμιο, λόγω της αντίδρασης φοιτητών και διδασκόντων, απάντησε πως θα ενημερώσει τις επόμενες μέρες. Να σημειώσουμε πως η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τα οποία έχουν πρόβλημα λειτουργίας, πλέον, συνδέεται με την εφαρμογή του νόμου και συγκεκριμένα με τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης.

Ο νέος υπουργός είπε πως χρειάζεται «αποκατάσταση της απαραίτητης ηρεμίας στα πανεπιστήμια», υποστήριξε πως θα αντιμετωπιστεί «οποιαδήποτε δυσλειτουργία», ενώ επανέλαβε πως θα συνεχιστεί ο «διάλογος» που έχει ξεκινήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό των ιδρυμάτων, αλλά ξεκαθάρισε πως «απαρέγκλιτος στόχος όλων μας είναι η εφαρμογή του νόμου» και η «απρόσκοπτη διαδικασία των εκλογών».

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο όποιος «διάλογος» στήσουν θα είναι ακριβώς για την εφαρμογή του νόμου, η οποία για το υπουργείο Παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ο προεδρεύων της συνόδου, Τ. Αλμπάνης, επιβεβαίωσε ότι έγινε «διάλογος» και ότι οι πρυτάνεις προσβλέπουν σε λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ