Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Την Πέμπτη το αγωνιστικό ραντεβού για τα ΤΕΙ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Βιοχημείας στη Λάρισα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Βιοχημείας στη Λάρισα
Αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους δίνουν οι σπουδαστές των ΤΕΙ την ερχόμενη Πέμπτη 22 Μάρτη.

Η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αιγάλεω στην πλατεία του σταθμού του Μετρό.

Συλλαλητήριο προγραμματίζεται και στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Εβραίων.

«Με το νέο μνημόνιο που συναποφάσισαν κεφάλαιο - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ - τρόικα - πλουτοκρατία τσακίζουν το παρόν και το μέλλον μας», τονίζει το ΜΑΣ και ειδικά για τα ΤΕΙ σημειώνει: «Και στο νέο εξάμηνο συνεχίζεται η άθλια κατάσταση στα ΤΕΙ που βάζει ένα σωρό εμπόδια στις σπουδές και το μέλλον των σπουδαστών στα ΤΕΙ. Μονά - ζυγά εξάμηνα, έλλειψη καθηγητών, λίστες αναμονής με εκατοντάδες σπουδαστές, απαρχαιωμένος εξοπλισμός, απλήρωτοι πρακτικάριοι. Το "κούρεμα" των προϋπολογισμών για τα ΤΕΙ, με βάση την ψήφιση του μνημονίου από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ (μείον 200 εκατομμύρια ευρώ για την Παιδεία) θα κάνει την κατάσταση ανυπόφορη».

Σήμερα σπουδάζουμε με τεράστιες δυσκολίες και μεγάλες θυσίες για να συναντήσουμε την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Δεν πάει άλλο με αυτό το αίσχος, επισημαίνει το ΜΑΣ και απαιτεί: Ούτε ένα ευρώ από τους σπουδαστές για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα. Βιβλία για όλους τους σπουδαστές μέσα στις πρώτες 2 βδομάδες του νέου εξαμήνου. Καμιά περικοπή στη σίτιση, δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές. Καμιά λίστα αναμονής, όλοι οι σπουδαστές να πάρουν κανονικά το εργαστήριό τους. Απεριόριστο όριο για δηλώσεις μαθημάτων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Τώρα αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δράσεις των Επιτροπών Αγώνα

Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ απλώνουν τη δράση τους σε όλη τη χώρα, για όλα τα θέματα που άπτονται τη ζωή και τις σπουδές φοιτητών και σπουδαστών.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις περικοπές στη σίτιση και, γενικότερα, για το δυσβάστακτο βάρος των σπουδών, οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα στη Σχολή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Επιτροπή κάλεσε τους φοιτητές να οργανώσουν τον αγώνα τους και να παλέψουν πιο αποφασιστικά για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του και για δημόσια δωρεάν Υγεία - κοινωνικό αγαθό.

Να μπουν δυναμικά στον αγώνα κατά της πολιτικής που τσακίζει τις σπουδές και τη ζωή τους, καλεί τους σπουδαστές των ΤΕΙ Λάρισας η Επιτροπή Αγώνα της ΣΤΕΓ. Η Επιτροπή καταθέτει τα αιτήματα του ΜΑΣ για τα ΤΕΙ, απαιτεί ιδιαίτερα για τους σπουδαστές της Μηχανικής Βιοσυστημάτων να τελειώσουν όλοι τη σχολή κανονικά, χωρίς περικοπές στον εξοπλισμό, τα βιβλία κλπ. και καλεί σε συμμετοχή στον αυριανό εορτασμό της επετείου του Κιλιλέρ, αλλά και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης για τα ΤΕΙ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα έκαναν χτες οι Επιτροπές Αγώνα ΤΕΙ Πάτρας του ΜΑΣ. Με τη δυναμική παρέμβασή τους κατόρθωσαν να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο σπίτι σπουδαστή, η οικογένεια του οποίου αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ