Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Νέα κινητοποίηση σήμερα στην Αθήνα

Αύριο οι χαλυβουργοί προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση. Σε όλο τον πλανήτη απλώνεται η «ασπίδα» αλληλεγγύης

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας
Με τους απεργούς μεταλλεργάτες όλης της Αττικής ένωσαν χτες τις φωνές τους διαδηλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Σήμερα Παρασκευή οι χαλυβουργοί προχωρούν σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου στις 11 π.μ. με παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σωματείο και η Επιτροπή των απολυμένων. Θα απαιτήσουν την κάλυψη των ενσήμων από το υπουργείο Εργασίας για όλες τις μέρες της απεργίας και θα θέσουν το ζήτημα που προέκυψε των πρόσφατα 13 απολυμένων με τον ΟΑΕΔ. Τέλος, αύριο Σάββατο, οι απεργοί χαλυβουργοί προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι ώστε να αποφασίσουν για την εξέλιξη της απεργίας και του αγώνα τους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται και ξεδιπλώνεται σε όλο τον κόσμο η πολύμορφη έκφραση συμπαράστασης, στα πλαίσια της Εβδομάδας Αλληλεγγύης που οργανώνει η ΠΣΟ. Ετσι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκανε το συνδικάτο LAB έξω από το ελληνικό προξενείο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Τα μέλη του Συνδικάτου μοίρασαν ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς και συγκέντρωσαν οικονομική ενίσχυση για τον αγώνα των χαλυβουργών. Στη Γερμανία, η επιτροπή του εργοστασίου χάλυβα «Arcelor Mittal» στη Βρέμη, μοίρασε ενημερωτικό φυλλάδιο για την απεργία των χαλυβουργών στους εργαζομένους του εργοστασίου και βγήκε ψήφισμα αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της «Mercedes - Benz» (13.000 εργαζόμενοι) στη Βρέμη.


Οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των χαλυβουργών έχει ξεκινήσει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ο Eργατικός Σύνδεσμος «Δημόκριτος» και στις 18 Μάρτη διοργανώνει εκδήλωση για έμπρακτη υποστήριξή τους. Η Ομοσπονδία μετάλλου της CGTP IN της Πορτογαλίας έστειλε μήνυμα στον Ελληνα πρωθυπουργό για τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε η Πακιστανική Εργατική Ομοσπονδία (Pakistan Labour Federation), όπως και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Αργεντινής.

  • Συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, διοργανώνουν οι Γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, αύριο Σάββατο 17 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής οικονομικής εξόρμησης για την υλική στήριξη των απεργών χαλυβουργών.
Οργή για την άθλια προπαγάνδα

Στο μεταξύ την οργή των απεργών χαλυβουργών προκάλεσε προχτεσινό ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τους απεργούς ότι οδηγούν το εργοστάσιο στο κλείσιμο. Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΜΕ στην οποία σημειώνει:

«Το τηλεοπτικό κανάλι MEGA σε χτεσινό του ρεπορτάζ για τους εργαζόμενους στην Ελληνική χαλυβουργία προχώρησε σε μια αθλιότητα σε βάρος τους, σε λασπολογία και συκοφαντία για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν εδώ και 137 μέρες ενάντια στην εργοδοσία που τους θέλει να γυρίσουν πίσω στη φωτιά και το σίδερο με τετρακόσια ευρώ και σκυμμένο το κεφάλι. Κατηγόρησε τους εργάτες ότι με τη στάση τους, που δεν αποδέχονται μείωση μισθών, τις απολύσεις 180 συναδέλφων τους, θα κλείσουν το εργοστάσιο, ενώ ο ιδιοκτήτης Μάνεσης προσπαθεί να το σώσει. Με ύφος εισαγγελέα το καλοπληρωμένο τσιράκι των ιδιοκτητών του MEGA Τρέμη, η οποία ακούει ταξική πάλη και τρέμει, καταδίκασε και διέσυρε τους εργάτες και λιβάνισε τη "φτωχή εργοδοσία". Βέβαια ένα είναι σίγουρο. Δε θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, καθότι είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ και το MEGA ανήκουν σε μεγαλοεργοδότες, εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα της κοινωνίας. Τους απαντάμε με το σύνθημα που φωνάζουν όλοι οι εργάτες και οι εργάτριες "Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ