Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης που απειλούν την ίδια τη λειτουργία του έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος καταγγέλλοντας ότι από το 2009 μέχρι σήμερα οι προϋπολογισμοί για τις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου έχουν μειωθεί κατά 80%, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στη θέρμανση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης να προχωράει σε παρακράτηση ύψους 40% στις συντάξεις όσων φιλοξενούνται σε διάφορους ξενώνες.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης είπε ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι ένα από αυτά που σταδιακά θα οδηγηθεί σε κλείσιμο με τη δημιουργία τμημάτων ψυχιατρικής σε όλα τα νοσοκομεία και ως εκ τούτου χαρακτήρισε το αίτημα για πρόσληψη προσωπικού «άστοχο γιατί είναι εκτός του στόχου της αποασυλοποίησης των ασθενών». Οπως ανέφερε, ο στόχος είναι με τη λειτουργία των ψυχιατρικών τμημάτων στα νοσοκομεία να μοιραστούν σε αυτά οι εργαζόμενοι και να ενταχθούν στις ψυχιατρικές δομές που θα αναπτυχθούν.

Στην παρέμβασή του, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η περιβόητη μεταρρύθμιση στοχεύει ουσιαστικά στο να περιοριστούν οι δημόσιες δομές πρόνοιας και περίθαλψης και να δοθεί αυτός ο τομέας στη δράση των επιχειρηματικών συμφερόντων και των διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στη δευτερολογία του, ο Μ. Μπόλαρης υπερασπίστηκε την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να παρακρατάει τις συντάξεις των εργαζομένων που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πρέπει «ο φιλοξενούμενος να συμμετέχει και με τον δικό του μόχθο στην καλύτερη λειτουργία του ιδρύματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ