Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική παρέμβαση για τα βιβλιάρια ασθενείας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους δηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ

Αποψη από τη χτεσινή κινητοποίηση της Αθήνας
Αποψη από τη χτεσινή κινητοποίηση της Αθήνας
Τον αγώνα για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και της ασκούμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, έδωσαν χτες έξω από γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα οι αγωνιστικές δυνάμεις του χώρου, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

Δύο ήταν τα βασικά αιτήματα: Η άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από το αν χρωστά ο ασφαλισμένος και η κατάργηση της προϋπόθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για φορολογική ενημερότητα, τουλάχιστον όσο κρατάει η κρίση. Η πίεση των χτεσινών κινητοποιήσεων, που αποτελούν συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων της ΠΑΣΕΒΕ τις τελευταίες μέρες, οδήγησε τη διοίκηση του ΟΑΕΕ να αναγνωρίσει τουλάχιστον το πρόβλημα, που αφορά περισσότερους από τους μισούς ασφαλισμένους! Οι υπεύθυνοι στα κατά τόπους γραφεία του, μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά, ζήτησαν λίστες με ονόματα για τις περιπτώσεις με τα πιο οξυμένα προβλήματα, ώστε να εξεταστούν κατ' εξαίρεση.

Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές πρόκειται να συνεχίσουν, αλλά και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους προκειμένου να γίνει πράξη η θεώρηση των βιβλιαρίων και να διευρυνθεί για όλους τους ασφαλισμένους. Το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά από τη συνέχεια, την ένταση και τη μαζικότητα του αγώνα που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Σωματεία, Ενώσεις, συνδικαλιστές που στηρίζουν την ΠΑΣΕΒΕ. Ηδη, από χτες, επαναπροσδιορίστηκε το αγωνιστικό ραντεβού σε δύο περιπτώσεις, στον Αγ. Δημήτριο (Μπραχάμι), που θα γίνει τη Δευτέρα 19 του Μάρτη, και στο Ιλιον, επίσης τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, η διάθεση για σύντομη επιστροφή με νέες δυναμικές παρεμβάσεις εκφράστηκε και σε άλλες πόλεις από τους συγκεντρωμένους. Η επιμονή και η δυναμικότητά τους σε ορισμένες περιοχές είχαν και το στοιχείο της αυξημένης συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην Αττική.

«Θα ξανάρθουμε», ήταν το μήνυμα που δόθηκε από τη συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Πειραιώς. «Η κυβέρνηση λέει ή πληρώνετε ή πεθαίνετε», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Π. Γαλανόπουλος, για να προσθέσει ότι όποιες παραχωρήσεις κι αν γίνουν, οφείλονται στην πίεση του αγώνα, που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Αγωνιστικές παρεμβάσεις έγιναν επίσης στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε Πειραιά, Περιστέρι, Αιγάλεω, Φιλαδέλφεια, Αγ. Παρασκευή, Μπραχάμι και Ιλιον, που είχε σημαντική συμμετοχή και έγινε και πορεία η οποία κατέληξε στον ΟΑΕΕ Αγ. Αναργύρων.

Με δυναμικές παρεμβάσεις, συμβολικές καταλήψεις, μοίρασμα υλικού, παρουσίες με πανό και σημαίες και αρκετά μεγάλη συμμετοχή σε αρκετές περιπτώσεις, έγιναν ανάλογες κινητοποιήσεις σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ξάνθη, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία, Λιβαδειά, Κόρινθο και Ηράκλειο Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ