Κυριακή 11 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης

Το «κούρεμα» και η νέα δανειακή συμφωνία που θα επιμηκύνει τη δανειακή υποθήκευση του ελληνικού κράτους για πάνω από 30 χρόνια δε διασφαλίζει ούτε καν τη «βιώσιμη» πορεία μείωσης του δημόσιου χρέους. Αφενός, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες διόγκωσης του χρέους, τη βαθιά κρίση και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της ΕΕ. Αφετέρου, γιατί διατηρεί μεγάλο ύψος του δημόσιου χρέους που πρέπει να αποπληρωθεί σε συνδυασμό με την κρατική δέσμευση για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε το ΚΚΕ, μετά την την κατάληξη του PSI.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να προτάξουν ως κριτήριο των επιλογών τους την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, και να διεκδικήσουν τη διαγραφή των χρεών τους από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια χωρίς ανατοκισμό για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τη μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες και το πάγωμά τους για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων.

Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τονίζει το ΚΚΕ, που οδήγησε στη βαθιά κρίση και στην κρατική υπερχρέωση δεν αποτελεί διέξοδο για τα λαϊκά στρώματα. Η όποια παροδική αναιμική ανάκαμψη θα στηριχθεί στην αύξηση της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της μισοανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού σε μόνιμη βάση. Μία μόνο διέξοδος υπάρχει με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον: Η κλιμάκωση της ταξικής πάλης, η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Ο δρόμος της εργατικής λαϊκής εξουσίας, με αποδέσμευση απ' την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ