Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Κινητοποίηση για να εμποδίσει πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας οργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 9.30 π.μ., η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, έξω από τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.

Η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία άνεργου από το 2011, στο οποίο διαμένει και η μητέρα του, που νοσηλεύεται αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της. Το ακίνητο που πλειστηριάζεται είναι η κατοικία που διαμένουν, το μοναδικό τους σπίτι. Το χρέος προέρχεται από δάνειο στο οποίο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν τα χρόνια της κρίσης. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά τις προτάσεις που έχει δεχτεί για διευθέτηση του δανείου.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, με άμεσο αίτημα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να δεχτεί η τράπεζα πρόταση συμβιβασμού στην οποία ο άνεργος συνάδελφός τους θα μπορεί να ανταποκριθεί.

Καλεί σε ένταση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. «Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βάζουμε φραγμό στους τραπεζίτες που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα μας, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Απαιτούμε: Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ