Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σέρνονται στα δικαστήρια πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή και ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ για να σταματήσουν άμεσα οι συνδικαλιστικές διώξεις

Από τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει στο ΑΠΘ ενάντια στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης

Motion Team

Από τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει στο ΑΠΘ ενάντια στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης
Κλιμακώνονται οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει ενάντια στο νόμο πλαίσιο και τις εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης. Την ερχόμενη Δευτέρα, ύστερα από μήνυση που έχει ασκηθεί, καλούνται στα δικαστήρια οι πανεπιστημιακοί εκλεγμένοι στο ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του ιδρύματος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «παράνομη βία», «παράνομη κατακράτηση», «υπεξαγωγή εγγράφων». Θυμίζουμε ότι έχει παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και με κατεπείγον έγγραφο είχε ζητήσει από την Πρυτανεία του ΑΠΘ τα στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις κατοικίας, από τους εκπροσώπους αυτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 8/2/2012, για το σχηματισμό δικογραφίας.

Να σταματήσει η προσπάθεια ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής συμβαδίζει με την καταστολή και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Αυτή είναι και η ουσία στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που περιλαμβάνει ο νέος νόμος - πλαίσιο για το πανεπιστήμιο της αγοράς, δηλαδή το χτύπημα του φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος», σχολιάζουν οι βουλευτές και ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία δικαστικών διώξεων όσων συμμετείχαν στην εν λόγω κινητοποίηση.

Για το ίδιο θέμα, ανακοίνωση έβγαλε και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ, που χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο τονίζοντας ότι «αποτελούν σημαντικές επιτυχίες και αγωνιστικές παρακαταθήκες στην ιστορία του πανεπιστημιακού κινήματος».

Η ΔΗΠΑΚ καταγγέλλει την ωμή πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη των εκλεγμένων πανεπιστημιακών και εργαζομένων στο ίδρυμα, τονίζοντας ότι «η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το πανεπιστημιακό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα που παλεύει και αντιστέκεται, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις, θα πέσει στο κενό. Το κίνημα αλληλεγγύης που θα αναπτυχθεί από τους συναδέλφους του ΑΠΘ και των άλλων ΑΕΙ, από τους εργαζόμενους της πόλης μας, τη νεολαία δεν θα επιτρέψει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης», λέει η ΔΗΠΑΚ και καλεί τους πανεπιστημιακούς να συμπαραταχθούν σ' αυτή την κατεύθυνση.

«Ο αγώνας ενάντια στο νόμο πλαίσιο και την πολιτική που καταδικάζει το επιστημονικό και κοινωνικό μας μέλλον και μαζί και το μέλλον του τόπου μας, η απαίτησή μας για ένα καλύτερο αύριο, θα δυναμώσει. Ο αγώνας για τη διαμόρφωση Ανώτατης Εκπαίδευσης σύγχρονης, υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν με δημοκρατική λειτουργία, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και όχι των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων θα συνεχιστεί με νέα δύναμη», καταλήγει η ΔΗΠΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ