Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Κανένα μεταναστόπουλο εκτός σχολείου»

Την εξασφάλιση εκπαίδευσης για όλα τα μεταναστόπουλα διεκδίκησαν χτες εκπαιδευτικοί με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, καθώς τα διαπολιτισμικά σχολεία απειλούνται στο πλαίσιο της πολιτικής των συγχωνεύσεων. Αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Β. Κουλαϊδή, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για κλείσιμο συνολικά των διαπολιτισμικών σχολείων, χωρίς να αποκλείει το να κλείσουν κάποια από αυτά και δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται.

Να μη μείνει κανένα μεταναστόπουλο εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας ζητά η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με αφορμή τη συζήτηση για κλείσιμο διαπολιτισμικών σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ ζητούν: «Να ανοίξει ο δρόμος της ένταξης των μεταναστών για όσους το επιθυμούν και το μπορέσουν να συνεχίσουν στις δημόσιες δωρεάν εκπαιδευτικές δομές. Να δημιουργηθούν τα πολύγλωσσα δημοσία κέντρα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, για τη γνωριμία με τις ιστορικές παραδόσεις και αγώνες του ελληνικού λαού, να σπάει το εμπόδιο της επικοινωνίας, να μπορέσουν στη συνέχεια να στηρίξουν την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών τους. Αυτή η ευθύνη δε μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί σε καμία περίπτωση στις διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στη δήθεν φιλανθρωπία των αστών, αυτών δηλαδή που ξεζουμίζουν καθημερινά Ελληνες και ξένους εργάτες. Τα ταξικά συνδικάτα πρέπει να μπούνε μπροστά σε αυτό το μέτωπο πιο αποφασιστικά. Η ένταξη των μεταναστόπουλων στα γενικά σχολεία της χώρας μας πρέπει να γίνεται αφού παρθούν μέτρα στήριξης και προσαρμογής τους (νομιμοποίηση, εκμάθηση γλώσσας, εξασφάλιση δουλειάς στους γονείς και ανθρώπινων συνθηκών ζωής)», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ