Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜ.ΑΡ.
Εξόφθαλμες αντιφάσεις

Αναταράξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. προκάλεσε η δήλωση του Γ. Γεωργάτου, με την ιδιότητά του υπεύθυνου ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε το γερμανικό κόμμα «Die Linke» για την καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική Βουλή. Η δήλωση αυτή αποσύρθηκε γρήγορα απ' τον κομματική ιστοσελίδα, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος με νέα του δήλωση ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη απηχούσε προσωπικές του απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι ενστάσεις που αμέσως διατυπώθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος «πάτησαν» στο γεγονός ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει καταψηφίσει το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, όπως και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, στον Γ. Γεωργάτο ασκήθηκε δριμεία κριτική στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εστιασμένη στο γεγονός ότι έδωσε λαβή για πολιτικές επιθέσεις σε μια περίοδο που η ΔΗΜ.ΑΡ. καταγράφει δημοσκοπική άνοδο.

Σε κάθε περίπτωση, και το συγκεκριμένο περιστατικό φανερώνει τα αδιέξοδα της διαχειριστικής στρατηγικής της ΔΗΜ.ΑΡ., όπως και των οπορτουνιστών στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αφού από τη μια εμφανίζονται να εναντιώνονται στη δανειακή σύμβαση και από την άλλη υποστηρίζουν τη διαδικασία «κουρέματος» του χρέους, με την οποία συνδέεται άμεσα η δανειακή σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ