Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η απόφαση του Γιούρογκρουπ

Αλέκα Παπαρήγα: Μόνο ένας λαός άφοβος, ο οποίος αντιπαρατίθεται όχι μόνο στους νόμους που έρχονται στη Βουλή και στα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά πάνω απ' όλα στην εξουσία των μονοπωλίων, μπορεί να συγκρατήσει τον κατήφορο

  • Στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Το δάνειο θα δοθεί ολόκληρο στην αποπληρωμή του χρέους. Η επιδίωξη για πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ακόμη πιο δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, έργα υποδομών που έχουν σχέση με τη λαϊκή κατοικία, με την αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.λπ.
  • Η απαίτηση για πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις, σημαίνει να σταματήσει ο λαός τις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των αναγκών του, να να ζει εξαθλιωμένος. Ο λαός να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με σωτηρία, να μη δεχθεί να πληρώσει το χρέος. Το ΚΚΕ επιμένει στον καθημερινό αγώνα που δυσκολεύει και παρεμποδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, έναν αγώνα με προμετωπίδα την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  7,    11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ