Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Επιβεβαιώνει τις ελλείψεις σε εμβόλια

Την επικίνδυνη για τους νεοσύλλεκτους κατάσταση αποκάλυψε με καταγγελία της η ΚΝΕ

Στα στρατόπεδα χωρίς υποδομές και θέρμανση, προστίθεται τώρα και η έλλειψη εμβολίων για τους νεοσύλλεκτους

EUROKINISSI

Στα στρατόπεδα χωρίς υποδομές και θέρμανση, προστίθεται τώρα και η έλλειψη εμβολίων για τους νεοσύλλεκτους
To υπουργείο Εθνικής Αμυνας επιβεβαιώνει την προχθεσινή ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΝΕ περί ελλείψεων σε εμβόλια που θα έπρεπε να έχουν γίνει σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες κατά τις πρώτες μέρες της κατάταξής τους, στις αρχές Φλεβάρη. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου:

«Για το εμβόλιο της διφθερίτιδας υπήρξε πρόβλημα στη διαθεσιμότητα του απαιτούμενου αριθμού από την προμηθεύτρια εταιρεία, το οποίο επιλύθηκε και εντός των ημερών θα διατεθεί για να χορηγηθεί στους οπλίτες των Κέντρων. Για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας, ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από τους αρμόδιους φορείς και που αφορούσε στην προμήθεια αριθμού εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας για την επόμενη τριετία, δεν έχει ολοκληρωθεί. Για την κάλυψη των αναγκών της σειράς νεοσυλλέκτων που υπηρετεί, με ενέργειες της ΑΣΔΥΣ και με χρήματα από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ το εμβόλιο έχει αγοραστεί και μέχρι την αναχώρηση των οπλιτών από τα κέντρα θα τους έχει χορηγηθεί».

Ουσιαστικά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πέρα από την επιβεβαίωση του παρόντος προβλήματος με τα εμβόλια, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μελλοντικές ελλείψεις, καθώς η διαβεβαίωση που δίνει είναι ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν προσωρινά από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ. Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ γινόταν αναφορά - εκτός από τις ελλείψεις στα εμβόλια - και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα, όπου «με ευθύνη της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη από τις ελλιπείς ιατρικές υποδομές των στρατοπέδων, τις παμπάλαιες εγκαταστάσεις όπου στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι φαντάροι και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς θέρμανση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχητική διασπορά του κορονοϊού σε στρατόπεδα(2021-04-09 00:00:00.0)
Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και νεοσύλλεκτων της 2021 / Α’ ΕΣΣΟ(2021-01-19 00:00:00.0)
Κόβονται οι άδειες των νεοσυλλέκτων(2020-03-24 00:00:00.0)
Ερωτηματικά από το θάνατο δύο νεοσύλλεκτων(2010-08-24 00:00:00.0)
Κρούσμα γρίπης σε νεοσύλλεκτους(2009-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ