Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΡΩΜΑΝΑ - ΜΥΛΩΝΑ»
Τρίωρη στάση εργασίας για δεύτερη μέρα

«Εδώ και τρεις μήνες είμαστε απλήρωτοι. Δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας. Εχω ένα παιδί 4 χρονών και το ταΐζουν οι συγγενείς μου. Εχουμε κόψει το φαγητό, τα πάντα. Για να φανταστείτε, η αδερφή μου προχθές έστειλε στην οικογένεια ένα πακέτο με τρόφιμα για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Ζητάμε τα χρήματα που δουλέψαμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

Με αυτά τα λόγια ο κ. Θοδωρής, ο οποίος εδώ και 21 χρόνια εργάζεται στην εταιρεία αλουμινοκατασκευών «Ρωμανάς - Μυλωνάς», περιγράφει την κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εργοδοσίας καθότι τους χρωστά δεδουλευμένα τριών μηνών. Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέα τρίωρη στάση εργασίας έξω από το εργοστάσιο, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τον αγώνα τους αν δεν υλοποιηθεί το αίτημά τους. «Μας έστειλε την αστυνομία και μας απείλησε με μηνύσεις. Ο,τι και να κάνει η εργοδοσία, εμείς δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε σύσσωμοι εδώ και σήμερα, διεκδικώντας όσα μας ανήκουν», τονίζει χαρακτηριστικά στον «Ρ» ο κ. Κώστας.

Στο πλευρό των εργαζομένων, για δεύτερη ημέρα χθες, βρέθηκαν ξανά εργαζόμενοι από την εταιρεία «ΛΟΥΚΙΣΑΣ», οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας κι αυτοί την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επίσης, την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν με την παρουσία τους μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ