Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία με συμβολική κατάληψη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οι συμβασιούχοι που απασχολούνταν στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου και οι συμβάσεις τους έχουν λήξει, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Χτες αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΣΜΑ, στη συνέχεια έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας - κατάληψη στο γραφείο του αντιδημάρχου Καθαριότητας που βρίσκεται στο χώρο και ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους με ολιγόωρο αποκλεισμό της εισόδου του ΣΜΑ. Απαιτούν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να δηλώνει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο δήμος. Επίσης ζητούν να να σταματήσει η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου να παραδώσει την καθαριότητα στους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Προκλητικός εμφανίσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας ως μονόδρομο την πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας που υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης του, των βιομηχάνων. Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για κατάλυση της νομιμότητας, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του δήμου και στις κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στις εκλογές του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ.

Διαβεβαίωσε ότι δε θα κινητοποιήσει την αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο των συμβασιούχων και να διασφαλίσει τη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε όμως πως συνεδρίαση μπορεί να γίνει και σε κάποιο ξενοδοχείο, η φύλαξη του οποίου δε θα εξαρτάται από το δήμο, αλλά από τον ιδιοκτήτη του χώρου. Αρα, έμμεσα απείλησε τους εργαζόμενους ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής. Κατά τα άλλα επανέλαβε την άρνηση της διοίκησης να αναγνωρίσει ότι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες. Και, τέλος, επιβεβαίωσε την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέλαβαν το γραφείο του δημάρχου (2011-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org