Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγωνιστικές διεκδικήσεις για εργαζόμενους και ασθενείς

Εκλεισαν τα ταμεία χτες στο «Σωτηρία», ενώ σήμερα γίνεται κινητοποίηση στο ΚΑΤ

Σε κινητοποιήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στους μισθούς πείνας που επιβάλλει το ενιαίο μισθολόγιο και στην πολιτική που βάζει τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που πουλούν υπηρεσίες Υγείας. Χτες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έγινε συγκέντρωση εργαζομένων από τα νοσοκομεία Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», «Αγιος Σάββας», «Ερυθρός Σταυρός» και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο και απέκλεισαν τα ταμεία στα τακτικά ιατρεία και τα επείγοντα, αφήνοντας τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους να περνούν χωρίς να πληρώνουν το 5ευρω εισιτήριο, ούτε για εξετάσεις.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, όπου μίλησαν συνδικαλιστές από τα υπόλοιπα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Στη συγκέντρωση, τη στήριξη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας εξέφρασε η Μαρία Κεφαληνού. Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονιστεί η συντονισμένη προσπάθεια των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να μην πάρουν το λόγο εργαζόμενοι. Το ίδιο άλλωστε επιχειρούν εδώ και μήνες σε όλα τα νοσοκομεία αποτρέποντας τις γενικές συνελεύσεις μέσα στο χώρο δουλειάς, ώστε οι εργαζόμενοι να μην κουβεντιάζουν και να μην παίρνουν συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι ταξικές δυνάμεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ζητούν επιτακτικά εδώ και δύο μήνες να γίνει γενική συνέλευση και οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνούνται κατηγορηματικά με διάφορα προσχήματα.

Την ίδια ώρα, οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο «Σωτηρία» έθεσαν πριν λίγες μέρες στο ΔΣ του σωματείου το επικίνδυνο ζήτημα του κλεισίματος της πύλης του νοσοκομείου, με το «επιχείρημα» ότι τα οξυμένα προβλήματα απαιτούν «μαχητικές αντιδράσεις». Μετά από δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, τελικά το ΔΣ δεν υιοθέτησε αυτήν την τακτική που στρέφεται ενάντια στους ασθενείς ανοίγει το δρόμο για συκοφάντηση του αγώνα και προβοκάτσιες.

  • Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ άρχισαν από την Τρίτη και συνεχίζουν μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις ενάντια στις βάρβαρες περικοπές των μισθών, αλλά και την υπεράσπιση του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Σήμερα, θα γίνει κινητοποίηση στο χώρο του ΚΑΤ με τη συμμετοχή συνδικάτων και φορέων της περιοχής για «έκφραση αλληλεγγύης και κοινής δράσης».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ