Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Βάζει πλάτες στην αντεργατική επίθεση

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα συνδικάτα που είναι στη δύναμή του, αλλά και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα και Πρωτοβάθμια Σωματεία) έβαλαν εδώ και μέρες το ζήτημα της γενικής πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη και έπαιρναν και παίρνουν αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η προσπάθειά μας αυτή αντιμετώπισε την άρνηση και την κωλυσιεργία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα, από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Οι δυνάμεις αυτές συνεχίζουν και συζητούν με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες οργανώσεις των εργοδοτών ενώ είναι γνωστές οι αξιώσεις τους στα μέτρα που απαιτεί η τρόικα. Βάζουν πλάτη στις σχεδιαζόμενες επιθέσεις και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Μεγάλες ευθύνες έχει η παράταξη του ΣΥΝ.

Το ΠΑΜΕ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πάρει τις ευθύνες του. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή της οργάνωσης της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, της καταγγελίας της προδοτικής στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μεταθέτει τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ από βδομάδα σε βδομάδα και την προετοιμασία για γενική πανελλαδική απεργία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας στις 9 Φλεβάρη 2012 (στην Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως).

Καλεί τις τοπικές Γραμματείες και τα συνδικάτα να προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις για την επιτυχία τους.

Να γίνει καθολικό αίτημα του λαού: Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα. Οχι σε νέα δανειακή σύμβαση. Οχι σε νέα μνημόνια. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ