Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Μια σειρά ενστάσεων και αιτημάτων τέθηκαν χτες από τους συνηγόρους στη δίκη για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι δύο αφορούσαν «την κακή σύνθεση του δικαστηρίου και την αναρμοδιότητα τέτοιων δικαστηρίων να δικάσουν υποθέσεις που αφορούν πολιτικό έγκλημα από τη στιγμή που δεν είναι μεικτά ορκωτά δηλαδή δικαστήρια με τακτικούς δικαστές και ενόρκους». Να σημειωθεί ότι οι συνθέσεις των συγκεκριμένων δικαστηρίων, με ειδική κλήρωση δικαστών, όπως και οι δίκες σε δικαστήρια χωρίς ενόρκους, εδράζονται στον τρομονόμο, βάσει του οποίου παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ για ακόμη μια φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (31/1) η αίτηση (ανάμεσα σε πολλές που έχουν γίνει) για άρση της προσωρινής κράτησης της Στέλλας Αντωνίου που κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Να αναφέρουμε, ότι αντιμετωπίζει από την αρχή της κράτησής της σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται εξειδικευμένη παρακολούθηση. Εχουν προσκομισθεί ιατρικές γνωματεύσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ για την αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του οδηγήθηκε «πατέρας» παρότι σε πρώτο βαθμό είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή! Ο πατέρας ήταν και δικαστής στο επάγγελμα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας του επέβαλλε ποινή έξι ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Οι περιγραφές που προέκυπταν από τη δικογραφία προκάλεσαν σοκ στο ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι το Εφετείο μείωσε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον δικαστή (κάθειρξη 13 χρόνια). Τον Απρίλη του 2011, όταν εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση, οι εφέτες είχαν δώσει, παρά τη μεγάλη ποινή, ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο δικαστής κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί του, απειλώντας το, κατά τις ημέρες που το φιλοξενούσε σπίτι του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ