Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Κυβέρνηση - ΔΕΗ έκαναν πίσω μετά την οργανωμένη αντίδραση

Από τη χτεσινή κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στις Σέρρες
Από τη χτεσινή κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στις Σέρρες
Αντιμέτωποι με τη λαϊκή κατακραυγή και την οργανωμένη αντίσταση του εργαζόμενου λαού των Σερρών βρέθηκαν κυβέρνηση και ΔΕΗ που τόλμησαν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτια εργατικών λαϊκών οικογενειών μέσα στο βαρύ χειμώνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Η ΔΕΗ προχτές έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια στον συνοικισμό Καλύβια της πόλης των Σερρών και στο χωριό Νεοχώρι επειδή δεν είχαν πληρωθεί λογαριασμοί ρεύματος και το αντιλαϊκό χαράτσι για τα ακίνητα. Κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και την αγωνιστική αντίδραση που ξεσηκώθηκε, χτες προχώρησε σε αναδίπλωση και δήλωσε ότι οι εντολές διακοπής που εκτέλεσε ιδιωτικό συνεργείο, εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν από... λάθος. Μάλιστα επιχειρώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες της δήλωσε ότι το λάθος ήταν του ιδιώτη εργολάβου ο οποίος «νόμιζε ότι επρόκειτο για καταστήματα με παλιά χρέη» και «μπέρδεψε τα σπίτια με τα καταστήματα»...

Ο ιδιώτης εργολάβος, που προχθές, την ημέρα που έκοψε το ρεύμα στα σπίτια, βρέθηκε κι αυτός αντιμέτωπος με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Σερρών, δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης η ΔΕΗ του έδωσε εντολή να εκτελέσει τις διακοπές ρεύματος σε συγκεκριμένα σπίτια και καταστήματα και το μεσημέρι σε νεότερη επικοινωνία, του ζήτησε να σταματήσει. Είχαν, βεβαίως μεσολαβήσει οι αντιδράσεις του εργαζόμενου λαού της περιοχής.

Ο ισχυρισμός της ΔΕΗ ότι από... λάθος άφησε χωρίς ρεύμα και θέρμανση δεκάδες οικογένειες, ανάμεσά τους και πολύτεκνες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, δεν πείθει κανέναν.

Η διαβεβαίωση που δόθηκε στη συνέχεια από τη ΔΕΗ ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώνει ότι η οργανωμένη αντίσταση του λαού μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αλλωστε, κυβέρνηση και ΔΕΗ διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα ότι αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών λαϊκών οικογενειών που αρνούνται να πληρώσουν το παράνομο και αντιλαϊκό χαράτσι, καθώς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Η Λαϊκή Επιτροπή Σερρών, συνεχίζει τις συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τα χωριά των Σερρών και συγκεντρώνει υπογραφές άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Καλεί το λαό να μην τρομοκρατηθεί. Να δυναμώσει τον αγώνα για την κατάργηση του αντιλαϊκού χαρατσιού και την απόκρουση της ολομέτωπης βάρβαρης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του κυβέρνηση, ΕΕ και Τρόικα. Οργανωμένα να πλαισιώσει τις ομάδες περιφρούρησης και αλληλεγγύης που στήνονται στις γειτονιές και να μην επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα καμία εργατική λαϊκή οικογένεια. Με τη δύναμη του οργανωμένου αποφασιστικού αγώνα να φοβίσει όσους προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν για να συναινέσει στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.

  • Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος ΟΓΕ), η επιτροπή Αγώνα Ανέργων Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Νέας Σμύρνης, για να παραδώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν πληρωθεί χωρίς το ειδικό τέλος για τα ακίνητα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ