Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Ομηροι Κινέζοι εργαζόμενοι

ΠΕΚΙΝΟ - ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Τη λήψη «αποτελεσματικών μέτρων» που να εγγυώνται την ασφάλεια των Κινέζων εργαζομένων και των κινέζικων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Σουδάν ζήτησε, χτες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Σίε Χανγκσένγκ, εκφράζοντας παράλληλα «βαθιά ανησυχία» και κατάπληξη για την απαγωγή 29 Κινέζων εργαζομένων εταιρείας οδοποιίας σε πόλη της πολιτείας Νότιο Κορντοφάν το περασμένο Σάββατο από ενόπλους της οργάνωσης «Σουδανικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα - Βορράς» (SPLM-N).

«H κυβέρνηση της Κίνας δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία των πολιτών της στο εξωτερικό. Ανησυχούμε πάρα πολύ για την ασφάλεια των 29 Κινέζων ομήρων», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Σίε Χανγκσένγκ, καλώντας το Χαρτούμ να συλλογιστεί «τη συνολική κατάσταση της διμερούς φιλίας» και να εξασφαλίσει τη γρήγορη απελευθέρωσή τους. Νωρίτερα ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον Σουδανό επιτετραμμένο στο Πεκίνο, Ομέρ Εϊσα Αζχμέντ, ο οποίος του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Σουδάν και τον διαβεβαίωσε πως θα πάρει κάθε μέτρο για την απελευθέρωση των Κινέζων ομήρων.

Επιπλέον, πιέσεις για την άμεση απελευθέρωση των 29 Κινέζων εργαζομένων άσκησε και ο Κινέζος πρέσβης στην Αιθιοπία, Γιε Σιαγιόν, όταν συναντήθηκε με τον επικεφαλής του SPLM-N, Μάλικ Αγόρ, και τον γενικό γραμματέα του κινήματος, Γιασίρ Αρμάν. Το SPLM-N παραδέχθηκε την απαγωγή των Κινέζων εργαζομένων στην πόλη Αλ Αμπασίγια το Σάββατο, διαβεβαιώνοντας πως εγγυάται την ασφάλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ