Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Πρόταση για απεργία και κλιμάκωση της πάλης

Η πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις ΓΣ των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που γίνονται αυτές τις μέρες, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, τονίζοντας την ανάγκη η πάλη των εργαζομένων να είναι ενιαία. Προτείνει 24ωρη γενική, πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Φλεβάρη και συνέχεια του αγώνα με νέες Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση της πάλης με νέα 48ωρη πανεργατική απεργία.

Στην πρόταση του ΠΑΜΕ περιγράφεται η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, οι εξελίξεις με το τσάκισμα μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, με την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις κ.ά.

Στην πρόταση διατυπώνεται πρόγραμμα δράσης το οποίο έχει ως εξής: «Αυτές τις μέρες που ετοιμάζονται να δώσουν συντριπτικό χτύπημα, είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, δημόσιος - ιδιωτικός τομέας να ξεσηκωθούν. Να απαντήσουν ενιαία όλοι οι κλάδοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του στα σχέδια που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους. Για το λόγο αυτό καλούμε τις Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη γενική, πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Φλεβάρη. Νέες Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση της πάλης με νέα 48ωρη πανεργατική απεργία».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών διεκδικεί:

  • «Οχι στις απολύσεις και την "αξιολόγηση"! Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Ολοι για έναν και ένας για όλους! 2.000 ευρώ μεικτά μισθός στο νεοδιόριστο. Να αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα τώρα!
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου. Ούτε ένας ανασφάλιστος, ούτε ένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις για όλους.
  • Δε δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Παροχή γεύματος σε όλα τα παιδιά. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους. Κάτω τα χέρια από τις επικουρικές.
  • Οργανωμένη - συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Κανένας χωρίς ρεύμα.
  • Πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων...) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας, απόσυρση της εγκυκλίου που δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.
  • Οχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org