Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση στήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού - Τουρισμού και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Θρησκευμάτων, σχετικά με τα αίτια και τους υπαίτιους των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ), κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται, συγκεκριμένα:

«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό κρατικό ωδείο της χώρας. Η αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα είναι η εδώ και αρκετά χρόνια μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Τα αποτελέσματα της διαχρονικής αυτής απαξίωσης του μοναδικού κρατικού ωδείου της χώρας είναι πλέον φανερά.

Οι 100 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι, είναι απλήρωτοι εδώ και 12 περίπου μήνες, ενώ οι συμβάσεις των καθηγητών ορισμένου χρόνου (καλύπτουν το 90% των εκπαιδευτικών αναγκών) έχουν λήξει.

Επίσης, πολλά είναι και τα λειτουργικά προβλήματα του ΚΩΘ, όπως η μη δυνατότητα αποπληρωμής των προμηθευτών, του ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά. Αλλά και προβλήματα, όπως το κτιριακό, η διαβάθμιση των σπουδών και η τροποποίηση του απαρχαιωμένου οργανογράμματος, ταλανίζουν τους σπουδαστές και εργαζόμενους.

Ολα τα παραπάνω είχαν επισημανθεί σε προηγούμενες Ερωτήσεις του Κόμματός μας και ενώ τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού - Τουρισμού και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είχαν διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει λύση, οι υποσχέσεις τους δεν τηρήθηκαν.

Για όλα αυτά ευθύνονται όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως εμπόρευμα. Τη στιγμή που μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για το Κρατικό Ωδείο και τα άλλα μουσικά σύνολα της χώρας, την ίδια στιγμή επιχορηγούν, αδρά, επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού.

Απαραίτητος όρος για να καλλιεργηθεί και αναπτυχθεί η μουσική παιδεία στον τόπο μας, είναι να παρέχεται από το κράτος δωρεάν, μέσα από το σύστημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αποτελεί βάση προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τέλος, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς: «Θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση επαρκώς, άμεσα, και από τον κρατικό προϋπολογισμό, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία και η αναβάθμιση του ρόλου του και να καλύψει τις οξυμένες ανάγκες του; Θα καταβάλει στους εργαζόμενους το σύνολο των δεδουλευμένων τους; Θα μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ