Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια»...

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής της... «ομάδας κρούσης» («Task Force») της τρόικας, Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αφού έκανε, με αστικά κριτήρια, τον «πανηγυρικό» απολογισμό της κρατικής πολιτιστικής πολιτικής, είπε και το εξής: «Τα αποτελέσματα δεν τα φέρνουν οι νόμοι. Τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι άνθρωποι».

Χθες, ένας από αυτούς τους ανθρώπους, μία αρχαιολόγος της Υπηρεσίας (σ.σ. τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αν και η ίδια έδωσε την άδεια δημοσιοποίησης) μας έστειλε το παρακάτω σημείωμα, συνοδευόμενο από τα χαρτιά της μισθοδοσίας της:

«Συνημμένο θα βρείτε το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας μου: 267,58 ευρώ το δεκαπενθήμερο, με 6 χρόνια προϋπηρεσία στο Υπουργείο, μεταπτυχιακό, γάμο και παιδί! Αυτός θα είναι ο μισθός μου για τους επόμενους 3 μήνες (λόγω αναδρομικών περικοπών, υποτίθεται! Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 10 μήνες συνεχώς ψηφίζονται νέοι νόμοι και συνεχώς αναδρομικές περικοπές μάς γίνονται!) Πείτε μου πώς να παριστάνουμε τα στελέχη του ΥΠΠΟΤ με αυτό τον μισθό! Πώς να αφιερωθούμε στη δουλειά μας, όταν θα πρέπει να ψάχνουμε άλλη δουλειά για να ζήσουμε; Πείτε μου, πώς πραγματικά βγαίνει η χώρα από την κρίση, με το να είμαστε όλοι κάτω από το όριο της φτώχειας; Αν θέλετε, δημοσιεύστε το! Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια, αφού την αξιοπρέπειά μας σαν εργαζόμενοι θέλουν να μας την πάρουν».

Αυτός είναι ο πραγματικός «απολογισμός» του ΥΠΠΟΤ. Αυτούς τους ανθρώπους τολμά να επικαλείται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει το πολιτικό προσωπικό των αστών;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εξω οι "ΜΚΟ" από την πολιτιστική κληρονομιά»!(17/5/2012)
Μεγάλη έλλειψη αρχαιοφυλάκων(30/3/2012)
Στην πεπατημένη αντιδραστική ρότα(11/12/2011)
«Ετοιμος» προς πώληση... ο Πολιτισμός(17/11/2011)
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη(28/10/2011)
Λεφτά υπάρχουν... για εκθέσεις(29/3/2011)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ