Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ

Σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που εμπορευματοποιώντας την υγεία χτυπά τις ανάγκες και των εργαζομένων του κλάδου και των ασθενών αφήνει η μάχη των εκλογών στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» όπου το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών του. Σε σύνολο 534 ψηφισάντων (11 άκυρα-16 λευκά) το ΠΑΜΕ έλαβε 157 ψήφους (από 73) και εκλέγει 3 έδρες (από 1) στη νέα διοίκηση. Η «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ » (ΚΚΕ ΜΛ) έλαβε 111 ψήφους (από 82) και εκλέγει 2 εκπροσώπους (από 1). Το ψηφοδέλτιο του «ΑΥΡΙΟ» (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 109 ψήφους (από 283 ) και εκλέγει 2 εκπροσώπους (από 5). Η ΑΡΣΥ έλαβε 71 ψήφους (από 52 ) και διατηρεί την 1 έδρα , όπως και η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΔΑΚΕ) που έλαβε 59 ψήφους (από 55).

Για την ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν 489 (12 άκυρα - 19 λευκά). Το ΠΑΜΕ έλαβε 119 ψήφους και εκλέγει 3 αντιπροσώπους (από 2 ). Η «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» πήρε 116 ψήφους και διατηρεί τους 2 αντιπροσώπους, το «ΑΥΡΙΟ» 111 ψήφους και εκλέγει 2 αντιπροσώπους (από 5 ), η «ΕΝΟΤΗΤΑ» έλαβε 72 ψήφους και διατηρεί τους 2 αντιπροσώπους, η ΑΡΣΥ έλαβε 40 ψήφους και εκλέγει 1 αντιπρόσωπο.

Οι εκλογές διεξάχθηκαν σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων νοσοκομείων. Η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη ήταν έντονη σχετικά με την αιτία των προβλημάτων, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της πάλης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη με όπλο τις θέσεις του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, αναδεικνύοντας τον αντίκτυπο που έχει η κυρίαρχη πολιτική εις βάρος ασθενών και εργαζομένων στην υγεία.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στις αρχαιρεσίες του νοσοκομείου συνεπικουρούμενοι από τη δράση που ανέπτυξε το ΠΑΜΕ για τους stage ως αναπόσπαστο, βασικό και όχι αναλώσιμο προσωπικό του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ