Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Νέες μεθοδεύσεις διάσπασης των εργαζομένων

Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας - ΠΑΣΚΕ - στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) που στοχεύουν στον αποκλεισμό σωματείων μπροστά και στο συνέδριο που θα γίνει, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ.

Οι μεθοδεύσεις αυτές αφορούν την πραξικοπηματική μετατροπή της Επιτροπής Νομιμοποίησης (γνωμοδοτεί για τις διαδικασίες προετοιμασίας του συνεδρίου) από διαπαραταξιακή (συμμετείχαν με έναν αντιπρόσωπο και οι πέντε παρατάξεις στην Ομοσπονδία) σε Επιτροπή με τρεις παρατάξεις. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΚΕ αποφάσισε με το έτσι θέλω να έχει τρία μέλη (από ένα που είχε) στην Επιτροπή και με τον τρόπο αυτό «να πετάξει έξω από την επιτροπή τις παρατάξεις της ΑΣΚ και των "Αγωνιστικών Κινήσεων" (σ.σ. στηρίζονται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους, αντίστοιχα)». Στη διασπαστική αυτή ενέργεια προχώρησε με τις πλάτες της ΔΑΚΕ.

Το ΠΑΜΕ, σημειώνει η Γραμματεία, «δήλωσε και δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει επιτροπές που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των παραταξιακών τους σχεδίων και τον αποκλεισμό σωματείων και αντιπροσώπων που υλοποιούν το αυτονόητο, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τα ίδια δικαιώματα. Εξάλλου η Επιτροπή Νομιμοποίησης σύμφωνα και με το καταστατικό έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο. Αρμόδιο για κάθε απόφαση είναι το συνέδριο».

Καταλήγοντας η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν «τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους και αδύναμους μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα. Η ταξική ενότητα, η ισχυροποίηση των σωματείων και του κινήματος είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ