Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στις 21 Μάη οι πανελλαδικές εξετάσεις

Από τις 10 έως τις 28 Φλεβάρη οι αιτήσεις των υποψηφίων στα Λύκειά τους

Eurokinissi

Στις 21 Μάη ξεκινούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό των εξετάσεων. Οι απολυτήριες εξετάσεις για την τελευταία τάξη των Λυκείων για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 7 Ιούνη. Ολοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής από την Παρασκευή 10 Φλεβάρη ως και την Τρίτη 28 Φλεβάρη. Στην ίδια προθεσμία υποβάλλουν σχετική αίτηση και όσοι μαθητές επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων, η υφυπουργός Παιδείας Ευ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι βρίσκεται στην τελική επεξεργασία νέο εξεταστικό σύστημα.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια έχει ως εξής:

Δευτέρα 21/5: Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας.

Τετάρτη 23/5: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία γενικής παιδείας.

Παρασκευή 25/5: Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Δευτέρα 28/5: Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Τετάρτη 30/5: Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία - Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Παρασκευή 1/6: Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).

Από 16 Ιούνη οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ της Ομάδας Β' θα αρχίσουν στις 21 Μάη και της Ομάδας Α' στις 22 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ