Τρίτη 31 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσια δράση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και ΑΣΓΜΕ

Από τη συναυλία των μαθητών στην Πάτρα
Από τη συναυλία των μαθητών στην Πάτρα
Παράσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά θα πραγματοποιήσουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και η ΑΣΓΜΕ, στο υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 31 Γενάρη, στις 2 το μεσημέρι. Το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και Οργανώσεις να εκφράσουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο τονίζοντας: «Οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά της τάξης μας τη με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου».

Παράλληλα συνεχίζονται οι δράσεις κι εκδηλώσεις μαζικών φορέων και συσπειρώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δυναμικές πικετοφορίες πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, νεολαίοι και εργαζόμενοι από το ΜΑΣ και τις Λαϊκές Επιτροπές, σε Προσφυγικά και Αγία Σοφία, ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Με πικέτες που έγραφαν «Ούτε "σκληρά" ούτε "μαλακά" η νεολαία θέλει μόρφωση δουλειά», «Μοιράζει τα ναρκωτικά στα νοσοκομεία και τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και βιβλία» πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους των δύο συνοικιών, όπου πλήθος κόσμου βγήκε στα μπαλκόνια και το δρόμο και επιδοκίμασε την αγωνιστική πρωτοβουλία.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας διοργάνωσε συναυλία την περασμένη Κυριακή με σύνθημα «Δεν θα δεχτούμε να "φυτέψουμε" τη ζωή και τα όνειρα μας! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Τη συναυλία χαιρέτισαν η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών και το Παράρτημα Πάτρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. Ηταν κορύφωση των πρώτων πρωτοβουλιών του Συντονιστικού ενάντια στο νομοσχέδιο, αφού όλη την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συνελεύσεις στα σχολεία και ήδη έχουν παρθεί αγωνιστικές αποφάσεις 24 μαθητικών συμβουλίων και συνελεύσεων τάξεων καθώς και δυο 15μελών από 9 συνολικά σχολεία της πόλης. Εκδηλώσεις στα σχολεία και άλλες πρωτοβουλίες προγραμματίζονται στα σχολεία για την ημέρα ψήφισης του νόμου.

Αντίστοιχα συναυλία καταδίκης του νομοσχεδίου έγινε το περασμένο Σάββατο, και στην Καβάλα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Μαθητών Σχολείων Καβάλας, του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου, της Επιτροπής Αγώνα Μαθητών ΟΑΕΔ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Οι εκπρόσωποι των μαθητών και των φοιτητών κάλεσαν τους νέους και τις οικογένειές τους σε ξεσηκωμό. Να πουν όχι στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην καταρράκωση και το θάνατο. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Οχι στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.

Προγραμματίζονται

Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο», διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας, στα γραφεία του Συλλόγου (Αχιλλέως 20). Θα μιλήσουν ο Κατηφές Παναγιώτης, κοινωνιολόγος και γραμματέας του ΕΣΥΝ και ο Κωνστανταράκος Γιώργος, ψυχολόγος και πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πειραιά.

Πλατιά σύσκεψη καταδίκης του νομοσχεδίου οργανώνουν δεκάδες φορείς στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Φλεβάρη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ» (Συγγρού 4, 2ος όροφος). Οι φορείς που καλούν τη σύσκεψη είναι: Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΘΠ ΙΘΑΚΗ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Αυταπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από κοινού με συλλόγους γονέων των δυο νησιών προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης του δολοφονικού νομοσχεδίου, την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, στη 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ