Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΡΚΟ»
Στα χέρια των εργατών η συνέχεια της πάλης

Οι εργατοπατέρες εγκλωβίζουν τους εργάτες με νομικίστικες διαδικασίες

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και συνολικά στην εργατική τάξη να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης. Να παλέψουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ΛΑΡΚΟ δημόσια επιχείρηση με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, απηύθυναν οι συνδικαλιστές του «ΕΑΜ» (παράταξη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού των σωματείων (πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στην επιχείρηση την περασμένη Τρίτη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά και την εκφρασμένη απόφαση της εργοδοσίας της ΛΑΡΚΟ για μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 25% - με αναδρομική ισχύ από το Νοέμβρη του 2011 - για το έτος 2012 και άλλο ένα 10% το 2013.

Στη συνεδρίαση αναδείχτηκε ξεκάθαρα ο βρώμικος ρόλος που παίζουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΛΑΡΚΟ, που ενώ, στα λόγια, υπερθεματίζουν κατά των περικοπών μισθών και δικαιωμάτων και της ιδιωτικοποίησης, στην πράξη πράττουν τα αντίθετα. Σ' αυτή την κατεύθυνση η μόνη «αντίδρασή» τους είναι η νομική προσφυγή, ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου και... τέλος. Ετσι, απέρριψαν την πρόταση του εκπροσώπου του «ΕΑΜ» για άμεσες γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Μάλιστα, κάποιοι απ' αυτούς μπροστά στην αδυναμία άρθρωσης επιχειρημάτων ενάντια στην ουσία της πρότασης του ΠΑΜΕ, κατέφυγαν σε αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ επίθεση.

Από εδώ και πέρα, όπως σημειώθηκε από τον εκπρόσωπο του «ΕΑΜ», η σωτηρία της ΛΑΡΚΟ και το μέλλον των εργαζομένων βρίσκεται στα χέρια των ίδιων, που πρέπει να συνταχτούν με το ταξικό κίνημα και να γυρίσουν την πλάτη στους συνδικαλιστές του συμβιβασμού και της υποταγής. Σε αυτή την πορεία το ταξικό κίνημα θα σχεδιάσει τη δράση και τον αγώνα του.

  • Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την περικοπή των μισθών όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μέχρι την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, έδωσε δικαστήριο της Λαμίας. Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ