Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΘ
Απαίτησαν σταθερή δουλειά και επαρκή κρεβάτια ΜΕΘ

Με κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας
Οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας
Απαιτώντας σταθερή δουλειά, να μη γίνει καμία απόλυση και να μην κλείσει κανένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι νοσηλεύτριες του ΚΕΕΛΠΝΟ από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής και της επαρχίας μαζί με το σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Οι νοσηλευτές είχαν προσληφθεί πριν από δύο χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να καλύψουν απαραίτητα κενά σε ΜΕΘ και τώρα αντί να τους μονιμοποιήσουν, τους πιέζουν να εργαστούν με «μπλοκάκι», χάνοντας όλα τους τα δικαιώματα.

Οι περίπου 300 εργαζόμενοι, που πιέζονται να δεχτούν το «σκλαβοπάζαρο» των συμβάσεων έργου, στελέχωναν και στελεχώνουν τις μεγαλύτερες ΜΕΘ, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό. Αυτό είναι κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία, καθώς κλείνουν κρεβάτια που είναι πολύτιμα. Οπως τονίστηκε στη χτεσινή κινητοποίηση κινδυνεύουν να κλείσουν 45 - 50 κρεβάτια άμεσα, πέρα από αυτά που έχουν ήδη κλείσει, όπως στο «Αττικό», στο «Σωτηρία» και αλλού.

«Μας έχουν πάρει από τις Μονάδες και μας έχουν διασκορπίσει σε διάφορα τμήματα για να καλύψουμε κενά. Οι ελλείψεις είναι τραγικές», σημειώνει η Σοφία νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». «Στη νευρολογική κλινική που είμαι, η οποία έχει και δική της ΜΕΘ είμαστε 12 - 15 άτομα αντί να είμαστε τουλάχιστον 20 για να βγαίνει κάπως ανθρώπινα. Σκεφτείτε ότι χρειάζονται δύο άτομα ανά βάρδια για την κλινική και άλλα δύο για τη ΜΕΘ. Στο μεταξύ, κάθε θέση που μένει κενή - και μάλιστα από έμπειρο προσωπικό - σχεδόν ποτέ δεν αναπληρώνεται».

«Αυτό που συμβαίνει στις ΜΕΘ είναι εγκληματικό, κλείνουν κρεβάτια απαραίτητα και χρυσοπληρωμένα από τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμός». «Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει κόσμος, αφού νοσηλεύονται άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Ταυτόχρονα, λέει εκβιαστικά στους εργαζόμενους η κυβέρνηση, η τρόικα, η ΕΕ: `Η συνθήκες δουλείας ή άνεργοι. Εμείς, ζητάμε πλήρη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με ΒΑΕ και αξιοπρεπείς μισθούς. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να δουλέψουν τα κρεβάτια των ΜΕΘ που έχει ανάγκη ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ