Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Εκτός εκπαίδευσης δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες
  • Σύσκεψη φορέων για τη μεταφορά, το Σάββατο 21 Γενάρη, στις 10.30 το πρωί
  • Φορείς της Καλλιθέας κινητοποιήθηκαν χτες στο δήμο και πέτυχαν μια προσωρινή λύση

Από πρόσφατη κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών
Από πρόσφατη κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών
«Δεσμευόμαστε ότι στις 9 Γενάρη όλα θα κυλήσουν ομαλά στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Εχουμε δώσει παράταση στις συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες των πούλμαν μέχρι τέλη Φλεβάρη. Σας λένε ψέματα αυτοί που μιλούν για διακοπή δρομολογίων» (Π. Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών).

«Είναι προβοκάτορες όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα για τη μεταφορά των μαθητών. Ολα θα λειτουργήσουν κανονικά» (Μ. Κοντογιάννης, ειδικός γραμματέας υπουργείου Παιδείας).

Ομως, παρά τις παραπάνω δηλώσεις, από τη Δευτέρα 9 Γενάρη η κατάσταση έχει ως εξής:

  • Τα 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες (κινητικά και διανοητικά προβλήματα) από τα 19 συνολικά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας μένουν από τη Δευτέρα σπίτι τους, καθώς δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τη μεταφορά τους. Οι γονείς από προχτές γίνονται μπαλάκι από τον ένα φορέα στον άλλο, από τη Δευτέρα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου. Χθες το πρωί με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, γονείς και μαθητές του σχολείου πορεύθηκαν προς το δημαρχείο Καλλιθέας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κάτω από την ισχυρή πίεσή τους, ο Δήμος αναγκάστηκε να παραχωρήσει ένα πούλμαν για να εκτελεί δρομολόγια μέχρι τις 29 Φλεβάρη.
  • 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου: Από τα 2 δρομολόγια, εκτελείται μόνο το ένα γιατί ο ιδιοκτήτης του πούλμαν δεν έχει πληρωθεί εδώ και ένα χρόνο. Τουλάχιστον 25 παιδιά με νοητική στέρηση βγαίνουν εκτός εκπαίδευσης και μένουν στο σπίτι τους.
  • Ειδικό σχολείο Γυμνάσιο - Λύκειο Κωφών Αργυρούπολης: Από τα 8 δρομολόγια (4 με ταξί, 4 με πούλμαν), από προχτές δεν εκτελείται ένα δρομολόγιο καθώς ο ιδιοκτήτης του πούλμαν αρνείται την παράταση γιατί δεν έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια εδώ και ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι 9 παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο τους και να είναι κλεισμένα στο σπίτι τους.
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης ΠΙΚΠΑ: Από τα 6 δρομολόγια γίνονται τα 4.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ομαλή λειτουργία της μεταφοράς των παιδιών από και προς τα σχολεία τους, μένουν στα χαρτιά και χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού των φορέων που κινητοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μια διαδικασία η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Η παράταση που έχει δοθεί στις συμβάσεις μέχρι τέλη Φλεβάρη δε λύνει κανένα πρόβλημα. Αναδεικνύεται η ανάγκη να γίνει αίτημα πρώτης γραμμής στους αγώνες που θα ακολουθήσουν η δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση με πρωτοβουλία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, της ΣΕΑΑΝ, της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας και Συλλόγων Γονέων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Γενάρη, σύσκεψη φορέων για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών.

Ανάλογη σύσκεψη για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών που δεν αφορά μόνο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καλεί αύριο, Σάββατο, 14 Γενάρη και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη για τη μεταφορά μαθητών(2014-09-27 00:00:00.0)
Με χειρότερους όρους η μεταφορά μαθητών(2014-07-08 00:00:00.0)
Από κάθε σχολείο λείπει και κάτι(2013-09-21 00:00:00.0)
Απαιτούν να εξασφαλιστεί η μεταφορά μαθητών(2012-10-10 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών(2012-04-27 00:00:00.0)
«Στον αέρα» η μεταφορά τους στα σχολεία(2008-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ