Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Γενάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11157

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Πρώτος σταθμός η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη

ΣΕΛ.  2
Καταργεί τις Συμβάσεις το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» των 625 ευρώ

ΣΕΛ.  11

Πανεργατική απεργία σήμερα στο Βόλο για τους χαλυβουργούς

Στις 11 το πρωί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στο Βόλο. Στην απεργιακή φρουρά και απεργοί από το εργοστάσιο του Ασπροπύργου

Στις πύλες των δύο εργοστασίων του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο, από τα χαράματα σήμερα η μάχη των αγωνιζόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης της Μαγνησίας. Η 24ωρη απεργία που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» υιοθετήθηκε και από άλλα σωματεία, απλώνεται σ' όλα τα μεταλλεργοστάσια και βιοτεχνίες της Μαγνησίας, ενώ απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι και από πολλούς άλλους κλάδους. Ο μηχανισμός ποδηγέτησης των εργατών, που συγκροτείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και λειτουργεί με κέντρο αναφοράς το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Βόλου, δε θα περάσει.


ΣΕΛ.  3

Phasma

ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κάλεσμα ξεσηκωμού στους γύρω τόπους δουλειάς

«Συνάδελφοι, όλοι στην απεργία στις 17 Γενάρη»!

Οι φωνές των απεργών - εδώ και 74 μέρες - χαλυβουργών αντήχησαν δυνατά χτες τα ξημερώματα και για πάνω από μία ώρα στην είσοδο του εργοταξίου των έργων επέκτασης των διυλιστηρίων της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.


ΣΕΛ.  2

Συναγερμός

Σύμμαχος κυβέρνησης - ΣΕΒ - τρόικας η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) συμμετέχει στο σφαγείο του «κοινωνικού διαλόγου» για να παζαρέψει το τσάκισμα των μισθών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων που σημαίνει ισοπέδωση όλων των μισθών στο επίπεδο του κατώτατου και πιο κάτω, με την κατάργηση τριετιών και επιδομάτων, νέο χτύπημα στην Ασφάλιση με τη μείωση έως και κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, γενίκευση της εργασιακής ευελιξίας, που σημαίνει αύξηση της απλήρωτης δουλειάς για μεγαλύτερα κέρδη... Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ, καλλιεργώντας αυταπάτες, κάλεσαν τη ΓΣΕΕ «να παίξει το ρόλο που χρειάζεται η κοινωνία και οι εργαζόμενοι», λες και δεν είναι γνωστός ο ρόλος της ως συνεταίρου του κεφαλαίου. Εχουν ακέραια την ευθύνη αυτές οι δυνάμεις, που γίνονται μοχλός σφαγής της εργατικής τάξης. Κανένα μέτρο να μην περάσει. Καμιά νέα περικοπή στο εργατικό εισόδημα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. Να παρθούν πίσω όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τη στήριξη και τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ., να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. Διώξτε από τα σωματεία τους εργοδοτικούς και συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Τσακίστε πολιτικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Κάτω η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Ολοι και όλες με το ΠΑΜΕ! Οργάνωση στους τόπους δουλειάς, όλοι και όλες στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη!



ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΣΤΕΓΑΣΗ
«Φωτιά» ανατιμήσεων

ΣΕΛ.  19
ΑΛΟΥΜΙΝΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Μαχητική η χτεσινή πορεία

ΣΕΛ.  3
ΕΣΠΑ
Δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  18
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΦΟΡΕΩΝ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Ερχονται απολύσεις στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  12
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Απέτρεψαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια

ΣΕΛ.  28
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νομοθετεί κριτήρια αστέγων

ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Χιλιάδες θάνατοι στα σύνορα

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φιλανθρωπική πρόνοια για εξαθλιωμένους

ΣΕΛ.  17
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Πεσκέσι στις μεγαλοεπιχειρήσεις

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου βρίθουν από προσφορές στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, χαριστικές ρυθμίσεις για τις μερίδες της πλουτοκρατίας που έχουν φεσώσει την Εφορία με δεκάδες δισ. ευρώ, νέας κοπής εξουθενωτικά λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια» απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, παραπέρα «απελευθερώσεις» σε κατηγορίες των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ