Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα στείλουν το «λογαριασμό» στο λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΓΙΑ ΝΑ «βρει άκρη» με το έλλειμμα αναμένεται, υποτίθεται, η τρόικα στην Αθήνα, ενώ περίεργα είναι και τα μηνύματα - όπως διαρρέουν - από τη διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες!

Αυτό μεταφράζεται προφανώς στο ότι θα καθίσουν κάτω όλοι μαζί προκειμένου να βρούνε... πόσα τους λείπουν και να κόψουν τον ανάλογο λογαριασμό στον ελληνικό λαό.

Και οι τραπεζίτες, βλέπετε, πρέπει να βολευτούνε και τα κρατικά ταμεία, για να τα δώσουν και πάλι από την «πίσω πόρτα» στους τραπεζίτες και στους ευγενείς πελάτες τους.

Οπότε πολλά τα έξοδα και από κάπου πρέπει να βγούνε: Από τους μισθούς και τις συντάξεις, από τις κοινωνικές δαπάνες, από τους αγρότες, από τους αυτοαπασχολούμενους.

Κατά τ' άλλα άπαντες σχεδιάζουν... πολιτικές ανάπτυξης και «μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία».

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή να σταματήσουν να μας βομβαρδίζουν με όλες αυτές τις ανοησίες περί των καπάτσων Ελλήνων που είχαν «κάποια έξυπνη ιδέα» και έφτιαξαν μια επιτυχημένη εξαγωγική επιχείρηση;

Καλό το παραμυθάκι τους, καλοί και όσοι ανέλαβαν εργολαβικά να το προωθούν στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες αλλά... παρατράβηξε.

Ε, πώς να το κάνουμε, όσοι είχαν ένα μαγαζάκι και αναγκάστηκαν να το κλείσουν πνιγμένοι στα χρέη, δεν πρόκειται να πειστούν ότι αυτό έγινε επειδή δεν ήταν «έξυπνοι» και «δημιουργικοί».


Γρηγοριάδης Κώστας

Τυγχάνει να ξέρουν και πόσους φόρους πλήρωσαν και ότι τους ανταγωνίζεται η διπλανή πολυεθνική και ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Οχι να τους... κατηγορούν κι από πάνω με έμμεσο τρόπο.

Δηλαδή, πόσοι Ελληνες θεωρούν - όσοι πλασάρουν αυτό το μοντελάκι - ότι θα ζήσουν... με εξαγωγές αυγών στρουθοκάμηλου, γουρουνότριχας, φιδοδερμάτων ή γαϊδουράγκαθου; (Γιατί κάτι τέτοια παραδείγματα διαφημίζουν).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ