Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση της προσφυγής, που κατέθεσε η διοίκηση της ΕΡΤ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά των δημοσιογράφων και με την οποία ζητά να κριθούν οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες τις οποίες κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, παράνομες και καταχρηστικές. Σήμερα επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο πλευρό των απεργών δημοσιογράφων βρέθηκαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Λιάνα Κανέλλη, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων και Ομοσπονδιών του Τύπου και των ΜΜΕ. Κατά την συζήτηση της προσφυγής υπέρ των εργαζομένων κατέθεσε η Λ. Κανέλλη και ο βουλευτής του ΣΥΝ Β. Μουλόπουλος, ενώ κατά κατέθεσε ο διευθυντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Β. Λουρίδας.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρίσκονται το τελευταίο διάστημα μαζί με τους συναδέλφους τους από το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και την γενική γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ένταξή τους στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς και ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για συρρίκνωση και διάλυση των παραπάνω μέσων.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μυτιλήνης με ανακοίνωση στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Αιγαίου και συνολικά στους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ, δηλώνει την στήριξη στον αγώνα τους και τους καλεί να συντονίσουν τα βήματά τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τους καλεί να απομονώσουν τις όποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο που «τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη στα αντιδραστικά αντιλαϊκά σχέδια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να μην περάσει η εργασιακή εφεδρεία. Να μην περάσει το ενιαίο μισθολόγιο. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, με όποια σχέση εργασίας δουλεύουν. Οχι στην καπιταλιστική ιδιοκτησία των συχνοτήτων στην τηλεόραση και ραδιόφωνο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ